Rachid Chetouani wint prijs voor beste onafhankelijke jurist van 2024

Zelfstandig jurist Rachid Chetouani is na een spannende finaleronde uitgeroepen tot winnaar van de tiende editie van de Dutch Independent Legal Award (DILA), de prijs voor de beste onafhankelijke jurist van Nederland.

Delen:

Rachid Chetouani

De DILA wordt jaarlijks toegekend aan juristen en advocaten die uitblinken in hun vak. Genomineerden worden door vakgenoten en opdrachtgevers aangedragen en vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke vakjury op basis van track record, publieksstemmen, ingediende cases, referenties en hun optreden tijdens een panelgesprek met de jury.

In debatcentrum De Balie ging de vakjury, bestaande uit Hanneke Dorsman (ABN AMRO), Marieke Spenkelink-Kraak (Royal FrieslandCampina), Joost Martens (Heineken) en Harmen Holtrop (Loyens & Loeff), in gesprek met finalisten Femke Kolff-Otten, Rachid Chetouani en Matthijs Groot over hun ondernemerschap als juridisch professional. Hierbij werd vooral ingegaan op de impact die je kunt maken als zelfstandig jurist, wat je nalaat na het afronden van je opdrachten en je ondernemerschap.

Volgens jurylid Marieke Spenkelink-Kraak had de jury geen makkelijke taak: “Wat een goede zelfstandige juristen zijn er in Nederland. Het was voor ons als jury al lastig om tot een top 3 te komen, laat staan tot een winnaar. Maar uiteindelijk hebben het ondernemerschap, de toewijding en de drive van Rachid de doorslag gegeven.”

Rachid Chetouani begon zijn loopbaan in de rechtswetenschap en als advocaat bij NautaDutilh op het gebied van Corporate Advice, Banking & Finance en Financial Litigation. Hij werkt sinds 2017 als zelfstandig juridisch consultant en was in die hoedanigheid was hij betrokken bij uiteenlopende projecten voor bekende (internationale) ondernemingen en advocatenkantoren.

Naast de award werd ook de winnaar van de wisseltrofee van de publieksjury van de DILA 2024 bekendgemaakt. Steven van Roggen kreeg de meeste stemmen van het publiek en wist daarmee de publieksprijs in de wacht te slepen. Steven is gespecialiseerd in financieel recht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en ICT-recht (waaronder privacy).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven