Romando Neijndorff: Volg een student-stage en ervaar welke werkplek jou past

Romando Neijndorff is advocaat bij Advocatenkantoor Neijndorff in Den Bosch. Hij richtte Stichting Gratis Rechtshulp op, die onder zijn begeleiding door rechtenstudenten wordt gerund. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Delen:

Romando Neijndorff 'toen'

Romando Neijndorff (47) studeerde in 2007 af aan de Universiteit van Tilburg in Nederlands recht met het accent op Strafrecht. Nu, vele jaren later, werkt hij als advocaat bij Advocatenkantoor Neijndorff in Den Bosch.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Ik heb de tijd gedurende mijn rechtenstudie als prettig ervaren, omdat ik zeer gemotiveerd was om de studie voortvarend af te ronden. Ik was destijds namelijk al een wat ‘oudere’ student. De beste herinnering was dat de meeste vakken goed en helder werden onderwezen. Tijdens een meeloopdag met een strafrechtadvocaat heb ik mijn oud kantoorgenoot ontmoet, met wie ik na mijn studie het advocatenkantoor Loevendie Neijndorff Advocaten ben gestart. Slechte herinneringen heb ik eigenlijk niet.

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Het meest favoriete vak was strafprocesrecht met het welbekende blauwe boek van Corstens. Mijn student-stagiaires verwijs ik nog regelmatig naar dit blauwe boek. Strafprocesrecht bevat onder meer regels waaraan politie en justitie zich behoren te houden. Het is vaak herkenbaar in de media als zaken aan de orde komen, waarbij bijvoorbeeld sprake is van onrechtmatig verkregen bewijs in megazaken. Mijn minst favoriete vak was Rechtsgeschiedenis, hoewel ik het wel interessant vond. Het werd alleen een beetje saai onderwezen.

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Dat was Joep Simmelink vanwege zijn duidelijke uitleg van het Verkeerstrafrecht. Hij nam altijd ruim de tijd als je vragen had over een leervraagstuk of privécasus. En als advocaat is nog steeds Gerard Spong mijn grote inspiratiebron vanwege zijn stijl van pleiten, gedrevenheid, vastberadenheid en deskundigheid op het gebied van het strafrecht.

Romando Neijndorff (foto Sander Moniharapon)
Romando Neijndorff ‘nu’ (foto: Sander Moniharapon)

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Niets.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Mijn advies is de student-stage, omdat dit de mogelijkheid biedt om te zien, voelen en dus ervaren of een job op een advocatenkantoor, bij een overheidsinstantie of in het bedrijfsleven wel of niet bij jou past. Op mijn kantoor is er elk half jaar een stageplaats voor twee rechtenstudenten. Van mijn student-stagiaires hoor ik vaak dat zij enorm veel kennis en ervaring opdoen en zij hierdoor een bewustere keuze kunnen maken. Een student-stage is erg leerzaam en echt een must voor elke student.

Romando Neijndorff was eerder ook Mr. van de week. Lees hier het interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven