Seminar AI in de zorg

Op dinsdag 19 april vond het tweede DCSP-seminar plaats in Amsterdam. Het ging over AI in de zorg waarin theorie, wetenschap en praktijk samen kwamen. En de boodschap was: ‘u zit allen midden in de technologische revolutie!’

Delen:

DCSP is een multidisciplinair magazine en platform voor professionals die werkzaam zijn in data, cybersecurity en/of privacy. Het doel ervan is het delen van zo veel mogelijk kennis en informatie tussen professionals: share to learn. Enkele quotes uit het seminar:

Eliëtte Vaal (advocaat en data expert): “Anonimiseren is in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. Biometrische gegevens blijven naar hun aard herleidbaar en door koppeling van bestanden kan de identiteit toch achterhaald worden.”

Jonas Teuwen (AI-onderzoeker en leider van de groep AI for Oncology NKI): “Als wetenschapper is het belangrijk dat databronnen van verschillende ziekenhuizen gecombineerd kunnen worden. Dat is nu knap lastig!”

En Gabriëlle Speijer (radiotherapeut-oncoloog en oprichter CatalyzIT): “Het is tijd om de eed van Hippocrates integraal in designprincipes van technologie te borgen! Daarmee bedoel ik dat het noodzakelijk is om goede zorg te kunnen leveren. Technologie helpt ons bijvoorbeeld om het zicht op de gehele gezondheidssituatie te kunnen krijgen, zodat ik als arts aandacht aan de gehele mens tegenover me kan geven. Het is nu tijd om dit samen met nieuwe technologie te gaan realiseren!”

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven