Tilburg heeft er een hoogleraar bij: Paul Verbruggen

Paul Verbruggen van Tilburg Law School is met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder aansprakelijkheidsrecht. Hij zal zich in deze functie toeleggen op de interactie tussen het aansprakelijkheidsrecht en vormen van marktregulering.

Delen:

Paul Verbruggen is gespecialiseerd in het Nederlands en Europees aansprakelijkheidsrecht. Ook de thema’s rechtsmethodologie en het gebruik van data-sciencetechnieken voor doctrinair juridisch onderzoek hebben zijn aandacht.

De komende jaren richt Verbruggen zich in het bijzonder op de verdeling van de verantwoordelijkheid voor risico’s betreffende gezondheid, milieu en veiligheid binnen internationale waardeketens en productienetwerken. Denk hierbij aan vragen over de aansprakelijkheid van multinationals voor schade veroorzaakt bij consumenten, werknemers of anderen die blootgesteld worden aan risico’s die hun producten en productieprocessen met zich brengen. Of aan vragen rondom de aansprakelijkheid van handelaren voor greenwashing of van online platformen voor onveilige consumentenproducten. In het beantwoorden van deze vragen maakt Verbruggen gebruik van rechtsvergelijkende analyses en bestudeert hij de invloed van het Europese recht op het nationale aansprakelijkheidsrecht.

Het onderzoek van Verbruggen draagt bij aan een van de vier multidisciplinaire kernprogramma’s van Tilburg Law School: Connecting Organizations: Private, Fiscal and Technology-Driven Relations in a Sustainable Society. Dit onderzoeksprogramma draait om de juridische regulering van nieuwe modellen en strategieën van economische activiteiten die gedreven worden door verduurzaming en digitalisering.

Verbruggens onderzoeksthema’s komen ook terug in het onderwijs dat hij verzorgt in de Bachelor- en Masteropleiding Rechtsgeleerdheid en in de Global Law Bachelor. Van die laatste opleiding wordt hij per 1 juli ook opleidingsdirecteur.

Geert Vervaeke, decaan van Tilburg Law School: “Het Faculteitsbestuur van TLS is verheugd met de promotie van mr. dr. Paul Verbruggen tot hoogleraar aan onze Law School. Mr. dr. Verbruggen is een zeer getalenteerd academicus en een actief en betrokken lid van onze academische gemeenschap. We zien uit naar zijn verdere bijdrage aan ons onderwijs en onderzoek, met name binnen het signature plan Connecting Organizations.”

 

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven