Vraag naar interim-juristen arbeidsrecht, bestuursrecht en insolventierecht stijgt

Delen:

Toenemende vraag naar interim-juristen arbeidsrecht, bestuursrecht en insolventierecht

Alexander van Hussen: “De wereld is veranderd door de ingevoerde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 en de economische impact hiervan. De vraag is wat het gevolg zal zijn voor de inzet van interim-juristen bij onze opdrachtgevers.

Op korte termijn is er sprake geweest van een afname van de hoeveelheid interim-opdrachten. Iedereen is aan het afwachten wat de gevolgen zijn van de ingevoerde maatregelen. Echter, de hoeveelheid onderhanden werk van een gemiddelde juridische afdeling blijft gelijk of neemt in het geval van bijvoorbeeld een reorganisatie juist toe. Bij Brunel Legal ervaren wij dan ook dat sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, er een toename is van de vraag naar interim-juristen op drie rechtsgebieden: arbeidsrecht, bestuursrecht en insolventierecht.

Het invullen van deze interim-functies is gezien de huidige omstandigheden wat moeilijker dan anders. De arbeidsmobiliteit is aanzienlijk afgenomen door het onzekere toekomstperspectief van sommige latent werkzoekenden, waardoor de nieuwe instroom van interim-juristen minder snel gaat. Op basis van onze ervaringen, opgedaan in de kredietcrisis van 2008, gaan wij ervan uit dat na de mogelijk  eerste ontslag golf, waar juristen vaak niet onder vallen, de arbeidsmobiliteit weer zal toenemen. De invulling van de vaste en tijdelijke vacatures zal dan ook weer makkelijker worden.  Al met al een uitdagende periode waar er volop kansen zijn voor opdrachtgevers en kandidaten.”

Alexander van Hussen is Business Unit Manager Legal bij Brunel.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Arbeidsrecht
2 Bestuursrecht
3 Insolventierecht

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven