Top 50 van de Nederlandse advocatuur

Delen:

Ook dit jaar presenteert Mr. weer het overzicht van de top 50 van de grootste advocatenkantoren in Nederland, gemeten naar het aantal advocaten op 1 januari 2019. Er is na de stabilisatie van vorig jaar weer een lichte stijging, zowel in de top 10 als in de top 50. Tegelijkertijd is sprake van een jojo-effect.

Het aantal advocaten in de top 50 stijgt van 4426 naar 4523: een groei van 97 advocaten (plus 2 procent). De grootste stijgers waren Ploum (+30%) en Bird &  Bird en Hekkelman (beide 25%). De grote dalers zijn Holla (-20%), Kneppelhout & Korthals (-18%) en De Haan (-16%).

In de top 10 laten veel kantoren aanzienlijke stijgingen zien. Clifford Chance ging van 123 naar 137 advocaten (+14, een stijging van 11%) en was binnen deze groep procentueel gezien de winnaar. Ook AKD (+18, een stijging van 10%), Loyens & Loeff (+15, een stijging met 6%), Houthoff (+14, een stijging van 6%), Stibbe (+13 ook een stijging van 6%) en koploper De Brauw Blackstone Westbroek (+9, een stijging van 3%) groeiden flink. NautaDutilh deed het rustig aan: +2, een stijging van 1%.

De grootste daler in de top 10 was Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (-7, een afname van 5%). Van Doorne en Allen & Overy noteerden beide -6: een daling van 4%. Waarbij Van Doorne aantekent dat er per 1 februari twaalf nieuwe advocaten zijn aangenomen. Feitelijk werken er aan de Jachthavenweg in Amsterdam nu dus zes advocaten méér dan op de peildatum 1 januari 2019.

De grote stijging bij Clifford Chance kwam niet als een verrassing, omdat managing partner Jeroen Ouwehand dit begin vorig jaar in een interview in Mr. al had aangekondigd. “Op dit moment neemt Clifford Chance veel mensen aan”, zei Ouwehand toen. “Dus ik denk dat we volgend jaar weer bij de grootste stijgers zullen horen.” Hij heeft woord gehouden.

De Brauw Blackstone Westbroek blijft met 343 advocaten veruit de grootste, maar de stijging (3%) was dit jaar minder dan vorig jaar (7%). Waar de top 10 vorig jaar getalsmatig een mager plusje van 0,2% scoorde, zat er nu meer muziek in de grote kantoren. De top 10 noteert nu 2122 advocaten, tegen 2056 vorig jaar. Dat is een winst van 66 advocaten, ofwel ruim 3%.

De groep vanaf nummer 10 tot nummer 20 kon vooral stijgingen noteren, vaak met percentages in de dubbele cijfers. De kampioen in dit segment was Kennedy Van der Laan (+14, een toename van 15%). Maar ook HVG Law (+13, een toename van 12%), CMS (+11, een toename van 10 %), Van Benthem & Keulen (+6, een stijging van 9%), DLA Piper (+8, een toename van 8%) en Baker McKenzie (+5, een toename van 6%) timmerden flink aan de weg. De grote regionale kantoren Dirkzwager (+2, een toename van 1%) en Nysingh (+1, een toename van 1%) bleven stabiel.

Vanaf plek 21 is het beeld gemengd. De grote winnaar in dit segment, zowel absoluut als procentueel, is Ploum (+12, een toename van 30%) dat daarmee van een 40ste  naar een 29ste plaats stijgt. Ook Bird & Bird (+14, een stijging van 25%) herstelde zich ruimschoots van de dip van vorig jaar (toen -15%). Cleerdin & Hamer (+9, een stijging van 24%) had eveneens de wind mee, net als Hekkelman (+8, een stijging van 25%). Andere stijgers in deze categorie middelgrote kantoren: DentonsBoekel (+4, een stijging van 7%), Taylor Wessing (+2, een stijging van 5%), Norton Rose Fulbright (+2, een stijging van 5%) en Damsté (+1, een toename van 3%).

De grote verliezers bij de middelgrote kantoren waren Holla (-12, een daling van 20%), Kneppelhout & Korthals (-9, een daling van 18%), De Haan Advocaten (-11, een afname van 16%), Simmons & Simmons (-12, een daling van 15%) en BANNING (-7, een daling van 14%). Maar ook Boels Zanders (-5, een daling van 7%) en BarentsKrans (-4, een daling van 8%) moesten een flinke veer laten. Dat Van Iersel Luchtman (-3, een afname van 7%) dit jaar in de min staat is niet verwonderlijk na de spectaculaire stijging van vorig jaar (toen +8 advocaten, een stijging van 24%).

In de vorige jaren werd al de vraag gesteld hoe lang het model van kantoren met meerdere regionale vestigingen nog houdbaar is. Feit is dat dit jaar kantoren als De Haan (-11, een afname van 16%), Dommerholt (-5, een daling van 14%), Van Diepen Van der Kroef (-2, een daling van 3%) en Boels Zanders (-5, een daling van 7%) weer moeite hebben om op te boksen tegen de Randstedelijke grootmachten. Daar staat tegenover dat Trip, Dirkzwager en Nysingh stabiel bleven en Hekkelman juist een forse stijging liet zien. Er was ook een nieuwkomer in deze groep. Het fusiekantoor La Gro Geelkerken (een samenvoeging van La Gro Advocaten en Geelkerken Linskens) kwam met 47 advocaten binnen op nummer 34 van de lijst. Het wordt interessant om te zien hoe dit nieuwe kantoor zich numeriek gaat ontwikkelen. Harde conclusies zijn over dit kantorenmodel nu nog niet te trekken.

Tot slot kunnen we stellen dat de markt een jojo-effect laat zien. Kantoren die vorig jaar fors groeiden (bijvoorbeeld BarentsKrans, Van Iersel Luchtman en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) zitten nu in de min. Andersom zijn de dalers van vorig jaar vaak de winnaars van nu, zoals Ploum en Clifford Chance.

Artikel gaat verder onder tabel.

Traditiegetrouw publiceert Mr. in het eerste nummer van elke jaargang dit overzicht. Negentig kantoren zijn gevraagd hun aantal advocaten per 1 januari 2019 op te geven. Het overzicht beperkt zich tot beëdigde Nederlandse advocaten. Is uw kantoor niet benaderd en wilt u dit voor volgend jaar wel, mail dan naar redactie@mr-magazine.nl.
*La Gro Geelkerken is een fusie van La Gro Advocaten en Geelkerken Linskens; bij elkaar opgeteld zou hun aantal advocaten in 2018 goed zijn geweest voor een 35e plaats.

Ploum: een echt Rotterdams fullservicekantoor

Rutger Ploum is managing partner van Ploum, dat zich tegenwoordig afficheert als Rotterdam Law Firm. Het bedrijf groeide het afgelopen jaar van 40 naar 52 advocaten: een stijging van 30 procent. Ploum klom daardoor van een 40ste naar een 29ste plaats. En Ploum wil doorgroeien.

Ambitie kan Rutger Ploum niet worden ontzegd. “We willen binnen drie jaar op 65 advocaten zitten”, is zijn antwoord op de vraag wat de ideale omvang is van het advocatenkantoor. In 2022 moeten er dan zo’n 75 advocaten en notarissen werken aan de Blaak.
Daar zit een strategie achter, verklaart Ploum. “De maatschap heeft eind 2017 de keuze gemaakt voor één vestiging in het land: een echt Rotterdams fullservicekantoor, waar niet alleen advocaten werken maar ook counsels, en met de focus op een aantal sectoren en rechtsgebieden, zoals meer milieu, zorg, transport en logistiek, energie en bestuurs- en milieurecht, vastgoedrecht, arbeidsrecht en M&A.”

Groei was onontbeerlijk om die strategie te laten slagen. “In onze toenmalige omvang konden we de groeidoelstelling niet halen. Om grote klanten binnen te halen moet je net een slag groter zijn.”

Ploum richt zich op het grootbedrijf en het mkb. “In de veranderende juridische markt moet je duidelijke keuzes maken en die strategie consequent en doelgericht uitvoeren en innoveren. Alleen dan ga je de oorlog winnen.”

Hoewel er vanuit Amsterdam en ook internationaal meerdere fusieverzoeken kwamen, zweert Ploum bij één vestiging in Rotterdam. “We kunnen de Nederlandse markt gemakkelijk vanuit Rotterdam bedienen, en het leuke is: Rotterdam heeft een eigen imago, Rotterdamse advocaten zijn praktische no-nonsense mensen. Goed bereikbaar, goed benaderbaar, geen poeha, gewoon de zaak goed oplossen. We willen binnen de stad tot de allerbeste kantoren behoren, en daarin zijn we redelijk op weg.”

Om de groei te stimuleren, leidt Ploum in een soort ‘topklas’ een nieuwe generatie compagnons op. “We willen binnen nu en vijf jaar een groep nieuwe compagnons hebben klaarstaan op meerdere rechtsgebieden. Die moeten de komende jaren de kar trekken.”

Holla krimpt door een zakelijker koers

Robert van Muijen is managing partner van Holla. Het kantoor was de grootste daler in de top 50: van 61 naar 49 advocaten. Dat komt in 2018 neer op een krimp van 20 procent.

“Het was natuurlijk niet het plan dat we met zoveel mensen zouden krimpen”, zegt Van Muijen. De verklaring zit volgens hem in “een perfect storm, waarin het afgelopen jaar dingen bij elkaar zijn gekomen.”

Een van die dingen is dat Holla de laatste tijd een wat zakelijker koers is gaan varen. “Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen gehad voor de sectie familierecht. En dan merk je dat sommige advocaten die al lang bij Holla zitten, zich er minder goed thuis voelen. In zoverre is dat een geplande uitstroom geweest, maar er is ook een uitstroom geweest waar we niet op zaten te wachten.”

Dat laatste heeft te maken het economisch tij. “We trainen onze mensen om ondernemender te zijn en dan durven mensen eerder zelf een kantoor te beginnen. We hebben daarnaast te maken met de hete arbeidsmarkt. Vacatures zijn moeilijker te vervullen, er wordt nu zelfs ook aan onze junioren getrokken.”

Het is niet dat er niet genoeg werk is, benadrukt Van Muijen. “De arbeidsproductiviteit per fee earner is met twintig procent toegenomen, maar het aantal advocaten is lager dan we willen.” De omzetverdeling verschuift wel. “Er zijn minder faillissementen, terwijl het in onze M&A-praktijk drukker is geworden.”

Een ideale omvang is er niet voor een kantoor als Holla, zegt Van Muijen. “Je moet wel een bepaald rendement hebben, en daarom hebben we gekozen voor een robuuste organisatie. We beknibbelen niet op de back office. Daarvoor is een grotere omvang nodig dan die we nu hebben.” Hij vindt dat er het komend jaar tien advocaten bij moeten komen, en verwacht dat dit gaat lukken. De teller staat inmiddels weer op 52.

Holla heeft een nieuwe arbeidsmarktcampagne gelanceerd. “Gericht op mensen die zich willen blijven ontwikkelen, en die dat ook vragen van hun kantoor.”

Groei door sectoraanpak en internationalisering bij AKD

Erwin Rademakers is managing partner van Benelux-kantoor AKD, met in Nederland vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Breda. AKD groeide in Nederland van 182 naar 200 advocaten. Met deze toename van 10 procent was AKD de grootste groeier in de top 10.

Erwin Rademakers ziet twee logische verklaringen voor de groei. “Ten eerste zijn we een Benelux-kantoor. Dat leidt tot kruisbestuiving tussen de verschillende kantoren, waardoor we zichtbaarder zijn voor Belgische en Luxemburgse klanten. Een voorbeeld: als internationale ondernemingen een holdingstructuur willen opzetten doen ze dat het liefst in Luxemburg of Nederland. Wij bieden het allebei. Daardoor groeit deze praktijk en dus ons kantoor”, aldus Rademakers.
“De tweede verklaring is dat we nog scherper hebben gekeken wat onze klanten willen”, vervolgt hij. Daarvan heeft AKD een aantal deelgebieden geïdentificeerd. “We hebben ervoor gekozen in die expertises te groeien, bijvoorbeeld energie en zorg. Vroeger werden die sectoren vanuit verschillende rechtsgebieden, zoals bestuursrecht en vastgoed, benaderd. Nu werken we in geïntegreerde en grensoverschrijdende teams. Dat merken de klanten en dat spreekt hen aan. Dat is heel succesvol en leidt ook tot groei.”

Groei op zich is geen strategie, zegt Rademakers. “We willen onze klanten zo goed mogelijk bedienen en daarin de beste zijn. Als dat groei meebrengt, is dat prima.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven