Triton stapt in Bergman Clinics

De familie Malenstein en NPM Capital hebben met Triton, een Zweeds-Duitse investeringsmaatschappij, overeenstemming bereikt over een voorgenomen investering door Triton in Bergman Clinics, een van de grootste ketens van medische klinieken in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Triton zal een belang van ongeveer 70 procent verwerven in Bergman Clinics. Met Triton als nieuwe meerderheidsaandeelhouder wil het bedrijf verder groeien.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Adviseurs Triton: De Brauw Blackstone Westbroek (Lennard Keijzer, Bernard Spoor, Pauline Laredo, Chris Noordam, Fréderique Beerkens, Mehmet Eren, Lucy Oztamur Ranby, Bart de Rijke, Helen Gornall, Georgiana Mirza, Mattheus Schmidhammer, Niek Biegman, Omar Salah, Elena Vilarin-Seivane, Sebastian Hinse, Etiënne Dijkhorst, Mark Rebergen, Sanne Veenstra, Bertrand ter Woort, Anna Zanathy, Mirjam Kerkhof, Ayse Özcelik, Roel de Jong, Kyomi Bottse, Salima Guettache, Emma Üstünalp, Lindie Foord, Henk van Ravenhorst, Peter Spijker), Leijnse Artz, ARQIS Rechtsanwälte Partnerschaftsgesellschaft mbB, NOVACOS Rechtsanwälte Partnerschaft mbB, Advokatfirmaet BAHR AS, Gorrissen Federspiel Advokatpartnerselskab

Adviseurs familie Malenstein, NPM Capital: Loyens & Loeff (Anke van Holthe tot Echten, Herman Kaemingk, Narda Kooij, Marjolein Rekelhof, Frank John Vrolijk, Dynah Dettingmeyer, Dieuwke Hooft Graafland, Louis Lutz, Amit Havenaar, Sandrine Lekkerkerker, Freek Hilberdink, Renate Meijer, Klaas Wiersma), Axeco, J.P. Morgan, PwC, BCG, Advokatfirman Delphi, Heuking Kühn Lüer Wojtek

Dealmaker van de maand april 2021, Anke van Holthe tot Echten, Loyens & Loeff: “Gelet op de activiteiten van Bergman Clinics speelden bij deze transactie verschillende zorgspecifieke juridische vraagstukken een rol. Daarnaast wordt de investering van Triton gedaan in samenwerking met de bestaande aandeelhouders. Ten aanzien van die voorgenomen samenwerking moesten uiteraard ook op juridisch vlak afspraken worden gemaakt. Een ander element dat bij deze deal een rol speelde is het feit dat Bergman Clinics niet alleen actief is in Nederland, maar ook in Scandinavië en Duitsland. Dit betekende dat wij voor deze transactie ook intensief hebben samengewerkt met advocaten in die jurisdicties.

Bergman Clinics is al jaren een zeer gewaarde klant van Loyens & Loeff. Zo adviseerden wij Bergman Clinics al in 2014 toen een investeringsmaatschappij een minderheidsbelang verwierf. In de jaren daarna zijn wij doorlopend betrokken geweest bij het bedrijf, onder andere in 2018 bij de fusie met NL Healthcare. Niet alleen vanuit de advocatuur, maar ook onze notariële en fiscale collega’s hebben Bergman Clinics geadviseerd.

Onze toegevoegde waarde in deze transactie lag onder meer in het feit dat wij als full service kantoor de onderneming en haar aandeelhouders op alle mogelijke juridische vlakken konden bedienen. Een speciale rol was daarbij weggelegd voor onze collega’s gespecialiseerd op het gebied van zorgregulatoire onderwerpen. Het feit dat wij deze kennis als een van de weinige kantoren in Nederland op zo’n hoogwaardig niveau in huis hebben, was zonder twijfel van grote toegevoegde waarde in dit proces. Ook het feit dat wij al zeer lange tijd betrokken zijn bij Bergman Clinics en de onderneming goed kennen heeft zeker bijgedragen aan het proces.

Meest bijzonder was toch het moment waarop partijen het signing protocol ondertekenden (de investering van Triton is onder andere nog onder voorbehoud van het adviestraject met de ondernemingsraad van Bergman Clinics). Juist omdat wij als kantoor en ikzelf al heel lang betrokken zijn bij Bergman Clinics en wij de onderneming in verschillende fases van haar groei hebben meegemaakt, is het bijzonder om ook weer bij deze nieuwe fase waarin Bergman Clinics terechtkomt, betrokken te zijn en daaraan een bijdrage te kunnen leveren.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top