Verminderde urgentie vacatures

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Joyce Toeset

Joyce Toeset-Baltus: “Het leven staat momenteel in het teken van Covid-19, binnen de juridische sector is dit niet anders. Juristen en advocaten hebben de tools tot hun beschikking om thuis volledig operationeel te kunnen zijn, de meeste projecten kunnen doorgaan. Bepaalde juridische specialismen hebben het nu juist extra druk, zoals specialisten in arbeidsrecht, vastgoed- en huurrecht, waar het op corporate M&A rustiger is.

Daarnaast merken wij dat de branche zich aan het voorbereiden is op de drukte die zij voorzien binnen de specialismen arbeidsrecht, faillissementsrecht en herstructureringsrecht. Hoewel er geen sprake is van een hiring freeze, zien wij de urgentie van bepaalde vacatures verminderen en worden er plannen gemaakt om de flexibele schil te vergroten en sectiewissels te versnellen.

Ook bij de Robert Walters-kantoren in andere landen zien we deze trend. Wij staan continu in contact met onze opdrachtgevers en (interim) kandidaten om in te kunnen springen op de aankomende en veranderende behoeften. Thuiswerken en online vergaderen zijn binnen de juridische sector inmiddels normaal . Laten we hopen, als positieve ontwikkeling, dat na Covid-19 deze mogelijkheid tot flexibel werken mogelijk blijft.”

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Huurrecht
2 Arbeidsrecht
3 Financieel recht

Joyce Toeset-Baltus, Manager Legal bij Robert Walters

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top