Vier counsel-benoemingen bij Dentons

Bij Dentons hebben er vier counsel-benoemingen plaatsgevonden: Başak Küçük, Gerard Koster, Nick de Rooij en Roland Meuwissen.

Delen:

Basak Kucuk

Başak Küçük is per 1 april Counsel geworden bij de sectie Construction bij Dentons in Amsterdam. Başak richt zich op complexe nationale en internationale bouw- en infrastructuurprojecten (zowel greenfield als brownfield) met een focus op duurzaamheid en de energietransitie. Zij adviseert, onderhandelt en stelt diverse overeenkomsten op (o.a. EPC(M), D&C, DBM(O), TSA, SLA etc. alsook gebaseerd op de UAV 2012, UAV-GC 2005 en FIDIC contractmodellen). Wat haar praktijk uniek maakt is dat zij samen met haar team niet alleen betrokken is bij de contractvorming, maar ook betrokken is tijdens de uitvoering en na oplevering bij geschillen in de bouw en projectontwikkeling. Als ervaren procesadvocaat vertegenwoordigt zij cliënten voor de rechter en in complexe bouwarbitrages, waarbij zij ervaring heeft met het behandelen van zaken bij de RvA, het NAI en ICC. Ze is met name gespecialiseerd in de realisatie van grootschalige bouw- en infrastructuurprojecten, de herontwikkeling van gebouwen en in de bouw en ontwikkeling van duurzame projecten, waaronder hernieuwbare en alternatieve energie, groen bouwen en biomassa.

Gerard Koster

Gerard Koster is per 1 april Counsel geworden in de Banking & Finance praktijk van Dentons in Amsterdam. Gerard is gespecialiseerd in projectfinancieringstransacties binnen het gebied van duurzame en renewable energie, exportfinancieringen en algemene financieringstransacties. Hij adviseert onder andere Nederlandse en buitenlandse banken, directe kredietverstrekkers, sponsors, bedrijven, en is door onder andere Legal 500 aangewezen als Rising Star binnen zijn vakgebied.

Nick de Rooij

Nick de Rooij is per 1 april Counsel geworden in de Corporate en M&A praktijk bij Dentons in Amsterdam. Nick richt zich op complexe en veelal cross-border M&A-transacties, private equity, venture capital en joint ventures. Hij adviseert zowel nationale als internationale publieke en private bedrijven, waaronder private equity-fondsen, venture capital investeerders, toonaangevende dienstverleners, industriële en financiële organisaties. Hij is lid van de Dentons Europe NextGen Council, een prestigieuze commissie van tien high-performing collega’s die als klankbord voor de Europe Board fungeert. In 2022 rondde hij de Grotius specialisatieopleiding Financieel Recht cum laude af. In 2019 deed hij een secondment als legal counsel bij Eurus Energy Group, een toonaangevend Japans bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie, ter ondersteuning van hun Europese transacties.

Roland Meuwissen

Roland Meuwissen is per 1 april Counsel Tax geworden bij Dentons in Amsterdam. Hij adviseert met name grote vastgoedbeleggingsmaatschappijen en investeringsfondsen bij het structureren van hun (internationale) investeringen en acquisities. Dit omvat onder meer de selectie van geschikte jurisdicties voor holdingmaatschappijen en herstructureringen in het licht van de nieuwe ontwikkelingen in het internationale belastinglandschap als gevolg van BEPS. Hij heeft ruime ervaring met internationale belastingplanning en is gespecialiseerd in de Nederlandse vennootschapsbelasting, de Nederlandse dividendbelasting en de internationale en EU-rechtelijke aspecten daarvan. Roland adviseert multinationals over bedrijfsreorganisaties, internationale holdingstructuren en fusies en overnames.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven