Vooral op zoek naar purpose

Remco Feuth van Voxius merkt dat er ook dit jaar meer vraag dan aanbod is, en dat veel overstappers vooral op zoek zijn naar een omgeving of rol die purpose biedt.

Delen:

Remco Feuth - Voxius
Remco Feuth

Remco Feuth: “De vraag naar (interim)-juristen is nog altijd aanzienlijk. Er is ook dit jaar meer vraag dan aanbod, waarbij we vooral zien dat mensen die een overstap willen maken vaak of vooral op zoek zijn naar een omgeving of rol die purpose biedt en men dus impact heeft of kan hebben op de maatschappij van morgen. ESG houdt veel juristen bezig en zal ook meer en meer onderdeel van hun dagelijks werk worden in de nabije toekomst. Denk aan recent veel besproken CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive) die verantwoordelijkheden opleggen aan grote bedrijven om schendingen van mensenrechten en milieurechten in hun keten van activiteiten te identificeren. Bedrijven die vallen onder CSDDD moeten alle schade die ze veroorzaken aan mensenrechten en het milieu identificeren, beperken en stoppen. Hoewel ondertussen wat afgezwakt in reikwijdte is de geest uit de fles en zal dit veel aandacht van juristen vragen. Daarnaast, we kunnen er niet om heen, en met rede, alles wat rondom AI speelt.”

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Internationale contracten
2 Arbeidsrecht
3 Ondernemingsrecht (inclusief ESG)

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven