Vooral tekort aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Joyce Toeset

Het afgelopen jaar stond in het teken van schaarste binnen de advocatuur: advocaten en kandidaat-notarissen maakten massaal de overstap naar het bedrijfsleven, met het oog op een betere werk-privébalans en meer betrokkenheid bij de business. Vooral aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen met drie tot acht jaar werkervaring heerst een tekort. Niet alleen de eigen recruitmentafdelingen, maar ook recruitmentpartners als Robert Walters zijn hard op zoek naar oplossingen. Om het hoofd boven water te houden, is de advocatuur genoodzaakt het personeel tegemoet te komen, afwisseling qua werkzaamheden en secondments aan te bieden en de werkdruk te verlagen.

Interim juristen worden meer ingezet om de werkdruk te verlichten en pijnpunten te verhelpen. Ook ontstaan zijn er meer functiesoorten, zoals counsel, paralegal, legal director of professional support lawyer. Zij kunnen secties breed of juist specialistisch van advies en ondersteuning voorzien, waardoor ook zij helpen de werkdruk te verlichten. Ten slotte hopen advocatenkantoren de leegloop van hun kantoren een halt toe te roepen door medewerkers in staat te stellen parttime of flexibel te werken. Hierdoor zien we gelukkig vaker juristen hun weg terugvinden vanuit het bedrijfsleven richting advocatuur en notariaat.

Top 3 meestgevraagde specialismen

1 Corporate M&A
2 Real Estate
3 Finance

Joyce Toeset is manager Legal bij Robert Walters.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top