Vooral tekort aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen

Delen:

Joyce Toeset

Het afgelopen jaar stond in het teken van schaarste binnen de advocatuur: advocaten en kandidaat-notarissen maakten massaal de overstap naar het bedrijfsleven, met het oog op een betere werk-privébalans en meer betrokkenheid bij de business. Vooral aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen met drie tot acht jaar werkervaring heerst een tekort. Niet alleen de eigen recruitmentafdelingen, maar ook recruitmentpartners als Robert Walters zijn hard op zoek naar oplossingen. Om het hoofd boven water te houden, is de advocatuur genoodzaakt het personeel tegemoet te komen, afwisseling qua werkzaamheden en secondments aan te bieden en de werkdruk te verlagen.

Interim juristen worden meer ingezet om de werkdruk te verlichten en pijnpunten te verhelpen. Ook ontstaan zijn er meer functiesoorten, zoals counsel, paralegal, legal director of professional support lawyer. Zij kunnen secties breed of juist specialistisch van advies en ondersteuning voorzien, waardoor ook zij helpen de werkdruk te verlichten. Ten slotte hopen advocatenkantoren de leegloop van hun kantoren een halt toe te roepen door medewerkers in staat te stellen parttime of flexibel te werken. Hierdoor zien we gelukkig vaker juristen hun weg terugvinden vanuit het bedrijfsleven richting advocatuur en notariaat.

Top 3 meestgevraagde specialismen

1 Corporate M&A
2 Real Estate
3 Finance

Joyce Toeset is manager Legal bij Robert Walters.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven