Voormalige advocaten lanceren legal tech startup Uncover

Voormalig procesrecht advocaten Caroline Korteweg en Ingrid van de Pol-Mensing hebben de legal tech startup Uncover gelanceerd. "Uncover verlost advocaten van tijdrovende handmatige werkzaamheden waardoor ze zich kunnen concentreren op dat waar het in juridische geschillen echt om draait: het winnen van de zaak", aldus de startup.

Delen:

De oplossing van Uncover maakt gebruik van geavanceerde algoritmes die advocaten in staat stellen de grote hoeveelheid ongestructureerde informatie in hun dossiers op een gestructureerde manier te verwerken, die informatie te gebruiken ter voorbereiding van hun zaak, en probleemloos samen te werken met collega’s en cliënten.

De reis van Korteweg en Van de Pol-Mensing begon vanuit een gedeelde persoonlijke frustratie: van vele nachtelijke uren handmatig zoeken naar documenten tot het herschikken van bewijsstukken en het opstellen van tijdlijnen. Korteweg: “Advocaten besteden ongeveer dertig tot veertig procent van hun tijd aan het handmatig structureren en doorploegen van documenten met als doel om dossiers te doorgronden en één te worden met de zaak.” De AI-oplossing van Uncover neemt dit deel van het werk grotendeels uit handen.

Het platform combineert op unieke wijze tientallen jaren ervaring in geschilbeslechting met een technologische engine die gebruikmaakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van natural language processing (NLP) en deep learning. Het Uncover-team bouwt haar bedrijf samen met de Europese AI B2B venture-studio Slimmer AI. Uncover richt zich in de beginfase op procesrecht advocaten, en telt Lemstra Van der Korst, CORP., en AD Advocaten als launching customers.

Caroline Korteweg, medeoprichter en co-CEO van Uncover, legt uit waarom de co-founders zo enthousiast zijn over Uncover: “Advocaten besteden enorm veel tijd aan het handmatig doorploegen van documenten om inzicht te krijgen in de feitelijke informatie uit een dossier. Het is fundamenteel, maar uiterst inefficiënt en tijdrovend werk. Het gevolg is dat advocaten naar meer uren in een dag snakken en cliënten om meer efficiëntie vragen. Wij hebben lang gezocht naar oplossingen hiervoor in de markt, maar kwamen met lege handen thuis: er bestaat geen enkele oplossing die is ontwikkeld met de manier van werken van een procesrecht advocaat in gedachten. Uncover is dat juist wel: een platform gemaakt door procesrecht advocaten voor procesrecht advocaten.”

Ingrid van de Pol-Mensing, medeoprichter en co-CEO, voegt toe: “Door onze jarenlange ervaring in de advocatuur hebben wij deze problemen zelf ervaren: dossiers zijn omvangrijker en complexer geworden en advocaten staan bloot aan steeds meer afleidingen. Het bizarre is dat wij nog steeds gebruik maken van stickies en markers, terwijl de legal-techmarkt zich snel ontwikkelt.”

Volgens Statista zal de wereldwijde legal-techmarkt in 2025 naar verwachting 25 miljard USD waard zijn. De totale impact op de economie zal dat jaar naar verwachting zelfs 144 miljard USD bedragen – een verdubbeling ten opzichte van 2019.

Van de Pol-Mensing: “Ons platform is baanbrekend voor de juridische sector. Niet alleen omdat we gebruik maken van de nieuwste technologieën, maar ook omdat de interface speciaal is ontwikkeld voor de procesrecht advocaat. Zo brengt Uncover advocaten naar de digitale voorhoede. Ons doel is om een ​​wereldwijd begrip te worden binnen de advocatuur.”

JC Heyneke, CEO van Slimmer AI: “De meest succesvolle oprichters zijn degenen die het probleem dat ze proberen op te lossen zelf aan den lijve hebben ondervonden. De combinatie van de diepgaande domeinkennis van Caroline en Ingrid met de ervaring van Slimmer AI in het bouwen van geavanceerde AI-software is een winnende combinatie!”

Vooruitgang in AI maakt Uncover mogelijk

Als eerste in Nederland opgerichte legal tech startup die zich richt op de procespraktijk, maakt Uncover een groot verschil in het zetten van de cruciale stappen die essentieel zijn voor het voorbereiden van het best mogelijke juridisch advies voor klanten, zo meent de startup. “Met hulp van AI creëert Uncover een doorzoekbare, automatisch gestructureerde set documenten en biedt het een tool waarmee je in een muisklik kunt verwijzen naar, en bewijsstukken kunt toevoegen. Waar advocaten normaliter vele uren besteden aan het opstellen van een tijdlijn van gebeurtenissen die essentieel is voor het opbouwen van een zaak, genereert de AI van Uncover die tijdlijn automatisch. Dit maakt grote hoeveelheden kostbare tijd vrij voor advocaten om te doen waar ze het beste in zijn: het best mogelijke juridisch advies geven en zaken winnen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven