Vrouwelijke rechters en officiers in opleiding verdienen minder dan mannen

Er bestaat een verschil in beloning van gemiddeld 3,5 procent tussen mannen en vrouwen wanneer zij beginnen aan de opleiding tot rechter of officier van justitie. Eenmaal in het ambt benoemd verdienen zij evenveel.

Delen:

Depositphotos_254106022_S
beeld: Depositphotos

Dat blijkt uit het onderzoek dat Erasmus Q-Intelligence, gespecialiseerd in econometrie en data-analyse, uitvoerde op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De onderzoeksgroep, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, moest nagaan of er sprake is van een beloningsverschil tussen mannen en vrouwen bij aanvang van de opleiding, én of  dit na voltooiing van de opleiding en de daadwerkelijke benoeming in het ambt nog steeds zo is.

Ja en nee

‘Ja’ respectievelijk ‘nee’, luidt het antwoord daarop. Tussen het salaris dat een mannelijke togabeambte in spe krijgt wanneer deze begint aan het opleidingstraject en dat van zijn vrouwelijke collega, zit gemiddeld maar liefst 7,7 procent. Dat percentage neemt echter een aantal belangrijke correcties niet  in beschouwing, zoals het urenaantal, de hoeveelheid werkervaring en het type werkzaamheden. Wanneer deze correcties worden aangebracht, is het verschil alsnog 3,5 procent.

De disbalans versterkt naarmate kandidaten ouder zijn. Tot 36 jaar is de beloning voor mannen en vrouwen gelijk, in de leeftijdscategorie tussen 36 en 40 ligt het verschil op 4.3 procent, tussen 41 en 61 zelfs op 6,5 procent. Wanneer het gaat om kandidaten die worden aangenomen als ‘superspecialist’ of ‘superervaren’ is er geen noemenswaardig verschil tussen mannen en vrouwen.

Aanbevelingen

De onderzoekers doen een aantal aanbevelingen. Met name van belang is de bevinding dat het loon bij aanvang van de opleiding veelal wordt gebaseerd op het laatstgenoten salaris, terwijl – zo blijkt uit de wetenschap – hierbij de kans bestaat dat de beloningskloof in stand wordt gehouden vanwege maatschappelijk bestaande verschillen.

De voorkeur zou daarom verdienen om primair te kijken naar ervaring. Andere aanbevelingen betreffen jaarlijkse monitoring, transparantie, vrouwennetwerken bevorderen door mentorprogramma’s, trainen van leidinggevenden op het gebied van inclusie en diversiteit, en toestaan van flexibel werk ter bevordering van combinatie van werk en gezin.

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak reageert verheugd op het onderzoek en onderneemt stappen om het inschalingsbeleid te corrigeren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven