Wanneer komt er beweging onder juristen op managementniveau?

Het is inmiddels heel normaal om elke paar jaar van baan te wisselen, maar de juridische managementlaag is wat dat betreft echt een buitenbeentje. Daar is het minder snel 'tijd voor een nieuwe uitdaging’, constateert legal recruitment specialist Floortje Janssen. ‘Managers in de juridische sector wíllen wel, maar de opties zijn beperkt. Bovendien zitten ze in een gouden kooi die prima bevalt'.

Delen:

beeld: Depositphotos

Het aantal juridische vacatures groeit volgens Robert Walters explosief: “in het derde kwartaal van 2022 waren er volgens Jobfeed 61% meer openstaande vacatures dan een jaar eerder.” Sinds covid-19 is de wereld nog juridischer geworden, zo stelt Robert Walters, en dit zie je vooral terug in het bedrijfsleven. Er worden veel legal counsels aangenomen en meer bedrijven zien de noodzaak van een volledige juridische afdeling in.

“Veel organisaties zijn zich gaan realiseren dat legal geen kostenpost is, maar dat de inzet van juristen juist kosten bespaart”, aldus Janssen. “Er komt continu nieuwe wet- en regelgeving bij, wat zorgt voor een toename van juridische (compliance)werkzaamheden. Daarnaast kunnen bedrijven flink wat kosten aan advocaten besparen door een jurist in dienst te nemen.” Kortom: juridische afdelingen hebben hun aanvullende waarde bewezen.

Jobhoppende mediors

De tijd waarin werknemers jarenlang trouw blijven aan hun werkgever, is voorbij. Juristen op mediorniveau gaan volledig mee in deze trend, gevoed door het groeiende aantal vacatures. Janssen: “Het gras lijkt vaak groener aan de overkant. Bovendien willen de meeste medior juristen zich graag zo snel mogelijk verder ontwikkelen. We zien ook dat werknemers die tijdens de coronapandemie een nieuwe baan hebben gevonden makkelijker switchen, omdat ze zich door het vele thuiswerken minder verbonden voelen met de organisatie. Tot slot is een sprong in salaris voor medior juristen een belangrijke drijfveer voor het maken van een overstap”, licht Janssen toe.

Nauwelijks beweging in toplaag

“Als deze mediors doorgegroeid zijn tot senior, hebben ze twee opties: óf ze gaan zich vakinhoudelijk verder ontwikkelen bij een andere werkgever, óf ze blijven en groeien intern door naar een managementfunctie, meestal general counsel of head of legal”, aldus Janssen. Maar dat intern doorgroeien kan lastig zijn, want er komt zelden een managementfunctie vrij in de juridische sector. Hier zijn volgens Janssen twee redenen voor: het risicomijdende karakter van juristen in combinatie met de gouden kooi waarin zij zich in deze functie bevinden. “General counsels en heads of legal willen pas switchen als er een bijzonder interessante rol voorbijkomt. Verandering brengt namelijk altijd risico’s met zich mee, ook op financieel vlak. Vacature ontstaan eigenlijk alleen als iemand met pensioen gaat, of besluit om als interim jurist te gaan werken.”

Voorkeur voor interne doorgroei

Seniors staan in de rij voor een functie op managementlevel. “Medewerkers die al een aantal jaren op dezelfde plek zitten hebben vaak de ambitie om general counsel of head of legal te worden. Je kunt je voorstellen dat er scheve gezichten ontstaan als er dan iemand van buitenaf wordt aangenomen. Deze interne commotie wil je natuurlijk voorkomen”, licht Janssen toe. Waar mogelijk geven organisaties dus de voorkeur aan interne doorstroom, wat het voor juristen op managementniveau nog lastiger maakt om over te stappen naar een nieuwe werkgever. Dit is volgens Robert Walters terug te zien in de vacature-aantallen: in het derde kwartaal van 2022 meldde Jobfeed slechts 48 openstaande vacatures voor de functie head of legal.

Wachten op het domino-effect

Kortom: veel juristen op managementniveau zitten vast, en als ze eenmaal opstappen, dan wordt hun positie meestal intern vervuld. Wat zorgt ervoor dat het zogenaamde domino-effect – waarbij steeds meer managers gaan switchen – wél kan plaatsvinden? Dat begint met een stukje lef, aldus Janssen. “Als er eenmaal een paar general counsels overstag zijn, zul je zien dat het voor anderen ook verleidelijker wordt om bij andere organisaties aan het roer te gaan staan. Maar hoe lang het duurt voordat deze molen gaat draaien, weet niemand.”

Floortje Janssen is legal recruitment specialist bij Robert Walters.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven