Weer stappen terug naar normaal – Juridische arbeidsmarkt neemt voorsprong

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Tobias Herweijer

Tobias Herweijer: “Waar de terrassen en winkels recent weer zijn geopend, geldt voor de juridische arbeidsmarkt dat we al een voorsprong hebben genomen. Taylor Root ziet een drukker wordende arbeidsmarkt op zowel junior als senior niveau en voor wat betreft zowel vaste als interimposities. Het is weer ouderwets vechten om talent. Dit betekent in de praktijk dat werkgevers competitief moeten zijn wat betreft het arbeidsvoorwaardenpakket en het sollicitatieproces. Het proces moet snel en vloeiend verlopen met, wanneer dit veilig kan, het laatste gesprek op kantoor. In mijn laatste arbeidsthermometer in februari zoomde ik in op de interimmarkt. Inherent aan de juridische interimmarkt is dat deze als eerste de klappen opvangt bij een crisis, maar ook het snelste weer uit de crisis komt. Dit lijkt ook op dit moment het geval te zijn. Van een opdrachtgeversmarkt met lagere tarieven, naar een kandidatenmarkt met tarieven die weer aangetrokken zijn, zij het nog niet geheel op het oude niveau. We kijken verwachtingsvol naar wat de rest van 2021 te brengen heeft.”

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Senior Legal Counsel (Commercial/Corporate)
2 Procurement Counsel
3 IT/Privacy Counsel

Tobias Herweijer is als Associate director bij Taylor Root verantwoordelijk voor de recruitment (vast en interim) van in-house Legal Counsels in de BeNeLux met een specifieke focus op de Commerce&Industry sector.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top