Yehudi Moszkowicz verdacht van lidmaatschap criminele organisatie

Strafrechtadvocaat Yehudi Moszkowicz is eind september in een gevangenis in België aangehouden. Hij wordt door het Belgische Openbaar Ministerie verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Inmiddels is zijn kantoor doorzocht.

Delen:

Moszkowicz werd aangehouden in de gevangenis van het Belgische Beveren. Hij bezocht daar zijn cliënt Flor B., een vermoedelijke drugsbaron. Moszkowicz is verhoord en daarna onder voorwaarden vrijgelaten, heeft het Belgische Openbaar Ministerie bevestigd na berichtgeving in De Standaard. Moszkowicz zou geen contact meer mogen hebben met B., mensen uit diens omgeving en hun advocaten.

Een van de kopstukken

De advocaat wordt volgens de Vlaamse krant verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Hij zou diensten hebben verleend aan B. die verder gingen dan een normale advocaat-cliëntrelatie. Om wat voor diensten het zou gaan, is niet duidelijk.
Flor B., alias ‘de lange’ of ‘de universitair’, wordt beschouwd als een van de kopstukken van de cocaïnemaffia in België. In eigen land wordt hij verdedigd door de Gentse strafpleiter Hans Rieder; Moszkowicz behartigt zijn belangen in Nederland.

Kantoor doorzocht

Naar aanleiding van de aanhouding in België zijn de woning en het kantoor van Moszkowicz in Utrecht doorzocht, zo bevestigde een woordvoerder van de deken in Midden-Nederland aan NU.nl.

Inez Weski

In april van dit jaar werd Inez Weski aangehouden op verdenking van deelname aan de criminele organisatie van haar cliënt Ridouan Taghi. Ze zou gevoelige informatie vanuit de gevangenis hebben doorgespeeld naar ­Taghi’s contacten in de buiten­wereld. Zelf ontkent ze dat. Weski zat ruim een maand vast en werd geschorst als advocaat. De zaak loopt nog.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven