Zorg voor een heldere IT governance binnen jouw organisatie

Delen:

Op welke manier heeft jouw organisatie haar IT governance momenteel ingericht? Met de huidige digitalisering en automatisering binnen veel bedrijven wordt het steeds belangrijker dit op heldere wijze vorm te geven. Het is niet voor niets, dat de vraag naar een externe governance IT service groeit. Onder IT governance verstaat men de set van regels en richtlijnen rond het gebruik van IT-technologieën in de breedste zin van het woord. Het is hierbij van groot belang, dat deze set aan regels en richtlijnen breed worden gedragen binnen de organisatie. Alleen dan lukt het deze technologieën optimaal te benutten en de risico’s die het met zich meebrengt te minimaliseren. 

IT governance bij overgang naar de cloud 
Nu steeds meer organisaties de overgang naar de cloud overwegen, neemt de vraag naar expertise op het gebied van het inrichten van IT governance toe. Dat ziet ook Crayon, een partij die organisaties aan de hand van best practices helpt haar framework vorm te geven. Digitalisering gaat binnen veel bedrijven gepaard met een snelle uitbreiding van het IT-landschap. Hoe houd je als manager grip op de kosten? Werk je met een software levenscyclus per product, of probeer je dit zo goed mogelijk te standaardiseren? Hoe ga je om met de risico’s op het gebied van cyber security, wanneer je applicaties steeds vaker vanuit een cloud-omgeving laat draaien? Hoe zit met het de veiligheid van de data die je in de cloud opslaat? Gebeurt dit volgens de wet- en regelgeving rond de AVG en GDPR? 

Het is wenselijk advies in te winnen over dergelijke vraagstukken; je bent niet de eerste organisatie die hiermee aan de slag gaat. Een partij als Crayon biedt je dit advies en draagt daarmee bij aan het opzetten van een raamwerk, toegespitst op jouw organisatie. Het vormt de basis voor een verdere digitalisering en automatisering. 

Niet alleen cloud maakt IT governance belangrijk 
Het is niet alleen de overgang naar de cloud die het correct inrichten van de IT governance binnen jouw organisatie belangrijk maakt. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat medewerkers steeds vaker vanaf een eigen apparaat werken. Welke risico’s brengt dit met zich mee? Welke spelregels stel je op voor medewerkers, die het BYOD-principe aanhangen en liever niet meer op apparatuur van de organisatie werken? Een ander aspect: medewerkers zullen er steeds vaker voor kiezen zelf accounts aan te maken bij (gratis) SaaS-diensten. Wat betekent dit voor het risico op een datalek? 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven