Advocaat rapt over leven aan de Zuidas

“Young Prak$, de typmachien – zulke mails en adviezen heb je never gezien.” De rappende advocaat MC Prak$ bracht onlangs zijn nummer ‘Typen’ uit, waarvoor de muziekvideo werd opgenomen op de Zuidas.

Delen:

MC Prak$-68144ad4
Beeld uit 'Typen'

In het dagelijks leven is Marinus Prakke advocaat bij Loyens & Loeff in de praktijkgroep Competition & Regulatory. Maar in zijn vrije tijd verruilt de zevenentwintigjarige taalvirtuoos de droge juristentaal voor flexe rapteksten. Zijn nieuwste creatie is Typen, waarin hij met bravoure en enige zelfspot er ritmisch op los rijmt over de wijze waarop hij zijn toetsenbord bedient.

King of the south

Prak$ put inspiratie uit een brede waaier aan onderwerpen, met verwijzingen naar onder meer de sportwereld en hiphopcultuur. “Alles snel, alles business, alles smart / young corporate op die shit zoals Van Gerwen op die darts”, refereert hij aan de drievoudig wereldkampioen darten uit Vlijmen, Michael van Gerwen. En met de regel “Voel me Weezy F baby, king of the south / memo’s snijden hout, vingertoppen zijn van goud”, spiegelt deze koning van de Zuidas zich aan collega-woordkunstenaar Lil Wayne uit New Orleans.

Rat race

Een ode aan Jaap van Dissel van het Centrum Infectieziektebestrijding  van het RIVM, bakfietsvaders in de Watergraafsmeer; uiteenlopende fenomenen werden reeds geadresseerd in het oeuvre van de jonge MC. Nu richt hij zijn pijlen in het bijzonder op werken en leven aan de Zuidas, zijn “biotoop”, en de rat race waarmee hij een haat-liefdeverhouding heeft. In het cliché dat vrije tijd hier een schaarste is, zit volgens Prakke een kern van waarheid. Gelukkig was Loyens & Loeff de beroerdste niet om het kantoor beschikbaar te stellen voor de opnames van de clip.

Volgend jaar, zo kondigde MC Prak$ in een interview met Quote aan, verschijnt er een album.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven