5x Must Hears!

Wie loopt er nu niet een rondje buiten? Het weer is mooi en lopen mag! Ik waag mij vrij regelmatig aan een rondje hardlopen. De beste tip die ik kan geven om het vol te houden, is het luisteren naar een (juridische) podcast. Bij deze deel ik mijn vijf aanraders.

Delen:

beeld: Depositphotos

1. BNR Juridische Zaken

Deze podcast behandelt verschillende thema’s binnen het recht, alsook verschillende rechtsgebieden. Van de aandelenaankoop van de Nederlandse Staat in Air France-KLM tot DNA in strafrechtzaken. De afleveringen worden gepresenteerd door Paul van Liempt en hebben telkens ongeveer dezelfde opzet: een thema wordt in een kritische interviewstijl besproken met tenminste twee gasten die experts zijn op dat gebied. Heel interessant.
De afleveringen duren ongeveer 25 minuten.

2. De Erfrechtadvocaat

Hier draait het met name om het erfrecht, maar is ook interessant voor zij die nog nooit een erfrechtvak hebben gehad. In de afleveringen worden de meestgestelde vragen rondom de erfenis behandeld door Inge Diepman samen met mr. Joost Diks. Dit resulteert in een interessante en vermakelijke podcast met tot de verbeelding sprekende situaties uit de praktijk. Aan bod komen vragen als: “Ik ben onterfd, krijg ik toch wat”, “De erflater heeft het testament nooit zo bedoeld, hoe toon ik dit aan?” en “Moet iedereen het eens zijn met de verdeling van nalatenschap”.
De afleveringen duren ongeveer 15 minuten.

3. De Vennootschap Podcast

Een aanrader voor diegene die interesse hebben in het vennootschapsrecht! Alhoewel, echt juridisch-inhoudelijk is de podcast niet per se, maar het geeft wel een indruk van de bedrijfsvoering van verschillende bedrijven en de creativiteit en inspiratie van ondernemers. De podcast wordt gepresenteerd door Willem Vullings en Jarno Peters.
De afleveringen duren tussen de dertig en zestig minuten.

4. Over recht gesproken

In deze podcast worden populaire juridische actualiteiten besproken door juristen, advocaten en notarissen van een advocatenkantoor in wisselende samenstelling. Een van de laatste afleveringen ging bijvoorbeeld over het proces van Viruswaarheid tegen de Staat, wat voor grote chaos zorgde in het maatschappelijk debat.
De afleveringen duren ongeveer 30 minuten.

5. Grounded with Louis Theroux

Klaar met dat juridische geneuzel en zin om vermaakt te worden? Luister dan naar deze podcast. Louis Theroux interviewt verschillende bekende en minder bekende mensen met vaak bijzondere verhalen. Als je de documentaires en interviewstijl van Louis Theroux kunt waarderen, is dit zeker een aanrader.
De Engelstalige afleveringen duren ongeveer een uur.

Dit waren mijn aanraders! Mocht je zelf ook nog een leuke tip hebben, laat het weten!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven