Advocaat Marjorie Sinke leidt Islamic Finance team Loyens & Loeff

Het Islamic Finance team van Loyens & Loeff wordt sinds 1 februari 2008 geleid door advocaat Marjorie J. Sinke. Zij is in dienst gekomen bij de Amsterdamse vestiging en zal de Islamic Finance dienstverlening ontwikkelen en verder uitbreiden in samenwerking met collega’s van meerdere vestigingen. Loyens & Loeff is het eerste Benelux-advocatenkantoor dat een Islamic Finance praktijk voert.

m_sinke.jpgMarjorie Sinke was voorheen als advocaat werkzaam bij Stibbe, Blaisse & de Jong en Loeff Claeys Verbeke en als rechter in Den Haag. Tijdens en na haar studie Islam heeft zij zich in Islamic Finance gespecialiseerd. Zij is onder meer in het bezit van de Islamic Finance Qualification, Securities and Investment Institute, Londen.

Als Islamic Finance consultant adviseerde zij diverse financiële instellingen en banken over de mogelijke introductie van islamitische financieringsproducten in Nederland. Sinke publiceert regelmatig, onder andere over de Halal-hypotheek.

Het Islamic Finance team van Loyens & Loeff bestaat uit advocaten en fiscalisten afkomstig van de Benelux-kantoren en het dit jaar geopende kantoor in Dubai. De vraag naar Islamic Finance – de discipline om financiële transacties in overeenstemming met het religieuze recht van de Islam, de Sharia uit te voeren – en daarmee naar advocaten en fiscalisten die vertrouwd zijn met Sharia-begrippen, groeit snel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven