Advocatenkantoren richten ‘The Law Firm School’ op

Veertien internationaal opererende advocatenkantoren hebben hun krachten gebundeld en het initiatief genomen tot het opzetten van een internationale juridische beroepsopleiding voor beginnende advocaten in Nederland: The Law Firm School.

In samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen zullen deze kantoren gezamenlijk de opleiding van hun beginnende advocaten naar een internationaal niveau brengen.

Deze opleiding past geheel in het streven van de internationale advocatenkantoren in Nederland om de kwaliteit van de advocatuur in hun praktijkgebieden verder te bevorderen.

Noodzaak ‘The Law Firm School’

De afgestudeerde juristen missen thans veel praktijkgerichte kennis die nodig is voor de internationale praktijk. The Law Firm School wil dit hiaat aan kennis dichten. Het te ontwikkelen lesprogramma zal de basis vormen voor de vervolgopleidingen binnen de eigen kantoren. Met kwaliteit als leidraad zullen daarbij docenten van alle universiteiten en advocatenkantoren kunnen worden betrokken.

Brug

The Law Firm School zal dienen als een brug tussen de rechtenstudie en de internationale juridische praktijk. De opleiding zal ruimschoots voldoen aan de eisen die de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) stelt aan de beroepsopleiding voor beginnende advocaten die overwegend de Nederlandse praktijk beoefenen.  

Eisen

Voorzitter van The Law Firm School, prof. mr Steven R. Schuit, licht toe:
"De internationale juridische praktijk stelt haar eigen, specifieke eisen. Zij vereist kennis van en ervaring met internationale cliënten, de verschillende transacties en het schakelen tussen verschillende rechtstelsels, waarbij Engels de voertaal is."
"Om als Nederlandse advocatenkantoren daaraan te kunnen voldoen, is een internationaal gerichte opleiding voor beginnende advocaten onontbeerlijk. Deze gezamenlijke aanpak biedt ons de kans om Nederlandse advocaten een opleiding te bieden waarmee ze internationaal voorop kunnen lopen," aldus prof. Schuit.

Het initiatief is genomen door  Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel De Nerée, DLA Piper, Freshfields Bruckhaus Deringer, Houthoff Buruma, Linklaters, Lovells, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Norton Rose LLP Stibbe, Simmons & Simmons en Van Doorne.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}
{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven