Advocatenorde: ‘Kans op schadevergoeding DigiNotar bijna nihil’

Delen:

De kans dat de Nederlandse Orde van Advocaten erin slaagt schadevergoeding te ontvangen van DigiNotar is bijna nihil. Dat verkondigde het crisisteam van de Orde. De rechtbank in Haarlem verklaarde het bedrijf dinsdag failliet. Crisisteam: “Uit de bedrijfsinformatie die openbaar toegankelijk is, blijkt dat we er waarschijnlijk financieel niets uit kunnen halen. Maar we onderzoeken dat wel.”

Diginotar, het bedrijf dat beveiligingscertificaten uitgaf voor diverse overheidssites maar ook voor de Orde, kwam recentelijk in opspraak toen bleek dat de certificaten niet waterdicht waren. Advocaten kunnen hierdoor niet meer gegarandeerd veilig gebruik maken van de digitale rol of van beveiligde websites van de Orde. De Orde besloot het vertrouwen in DigiNotar op te zeggen. Er zijn rond de 20.000 certificaten bij advocaten in omloop waarvoor een alternatief moet komen. “Dat de Orde schade ondervindt van deze situatie, is duidelijk. Ook advocaten kunnen schade lijden”, aldus het crisisteam. “Waar het nu om draait is om zo snel mogelijk de digitale rol weer de lucht in te krijgen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven