Aimée Ishimwe (Ploum) over The Roaring Twenties

Student-stagiair van de week is Aimée Ishimwe. Aimée liep stage bij Ploum, waar je als stagiair veel leerzame activiteiten kunt doen, en met een beetje geluk ook een feest meemaakt.

Delen:

Aimée Ishimwe (23) studeert arbeidsrecht (master) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij verwacht in februari 2023 af te studeren. Bij Ploum liep zij in november en december 2022 stage bij de sectie arbeidsrecht. 

Waarom heb je voor Ploum gekozen?
Ik besloot te solliciteren voor een stage bij Ploum omdat ik graag in Rotterdam bij een (middel)groot kantoor stage wilde lopen. Ploum leek mij een leuk en goed kantoor, omdat het bekend staat als een echt Rotterdams kantoor met een hands on mentaliteit. Daarnaast had ik van onder andere medestudenten gehoord dat er een gezellige sfeer op dit kantoor is.  

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Het leek mij interessant om mij tijdens de stage verder te ontwikkelen in het arbeidsrecht en een zo breed mogelijk beeld van de advocatuur te krijgen. Deze verwachting is ook zeker uitgekomen. Tijdens mijn stage ben ik zeer positief verrast door het inhoudelijk werk. De advocaten betrokken mij actief in de praktijk, dat heb ik enorm gewaardeerd. Daarnaast was het dankzij de fijne sfeer, erg makkelijk om bij kantoorgenoten binnen te lopen en zo een kijkje te nemen in de praktijk van een advocaat. 

Wat moest je zoal doen?
De afgelopen periode heb ik veel leerzame activiteiten gedaan. Naast de verschillende literatuur- en jurisprudentieonderzoeken, heb ik een aantal artikelen voor de website geschreven. Daarnaast mocht ik mee naar cliëntgesprekken en zittingen, en heb ik diverse lezingen tijdens de Ploum Acamdemy bijgewoond. Wat ook erg interessant was, is dat ik samen met de Diversiteit- & Inclusiviteitscommissie mocht sparren over maatschappelijke thema’s binnen het kantoor. Elke week zag er anders uit! 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Tijdens de stage heb ik een jurisprudentiebespreking en een presentatie over het pensioenrecht gehouden voor de sectie arbeidsrecht. Dit was natuurlijk wel een beetje spannend om te doen, maar ik vond het erg leuk en heb daar heel veel van geleerd. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik heb een erg leuke stageperiode gehad, er is eigenlijk niet iets wat ik anders had willen doen. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb gelukkig geen blunders meegemaakt. Mijn grootste succes was dat een memo voor een aanzienlijk deel werd meegenomen in een belangrijk advies. 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Ik had geluk dat er veel leuke activiteiten tijdens mijn stageperiode vielen. Toen ik net was begonnen met de stage werd mij verteld dat tijdens het sectie uitje een gedicht zou worden voorgedragen door twee sectiegenoten. Ik was daar dan ook erg benieuwd naar. Dit bleek uiteindelijk een heel mooi gedicht te zijn, waar iedereen in voorkwam aan de hand van mooie en grappige momenten van het afgelopen jaar. Het was erg bijzonder om te zien dat de sectie zo’n leuke band met elkaar heeft. Verder kijk ik op dit moment erg uit naar het komende kerstfeest met het thema ‘The Roaring Twenties’. Dit wordt het eerste kerstfeest na de coronacrisis, dus iedereen is erg enthousiast en haalt van alles uit de kast om zich naar het thema te kleden. Het belooft een mooie avond te gaan worden. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja zeker! Door de ervaring die ik heb opgedaan en de gesprekken die ik heb gevoerd met kantoorgenoten, ben ik daar nog zekerder van geworden.  

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik veel diverse leerzame en leuke ervaringen op te hebben gedaan in de advocatuur.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven