Anne Coppelmans (DVDW) over een contract op zak

Student-stagiair van de week is Anne Coppelmans. Anne liep stage bij DVDW Advocaten. Dat ging zo goed, dat ze na haar eerste maand stage het aanbod kreeg om als advocaat-stagiair in dienst te treden.

Delen:

Anne Coppelmans

Anne Coppelmans (24) volgt de master Toga aan de Maas met de ondernemingsrechtmaster aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Anne liep stage bij DVDW, afdeling herstructurering & insolventie, van 1 februari tot en met 31 maart 2023.

Waarom heb je gekozen om een studentstage te lopen bij DVDW?
DVDW is een van de associates aangesloten bij de Togamaster. Vanwege mijn interesse in het insolventierecht sprong DVDW er voor mij bovenuit. Nadat ik tijdens een diner een tweetal advocaten van DVDW heb leren kennen kwam ik erachter dat niet alleen het rechtsgebied mij erg aansprak maar ook het kantoor zelf.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik had de hoop om snel betrokken te worden in zaken en ook echt mee te mogen werken in de zaken zelf. Op die manier hoopte ik niet alleen veel met de theorie bezig te zijn maar ook een stuk praktijk mee te kunnen krijgen. In het bijzonder had ik de hoop om betrokken te worden bij faillissementen. Deze verwachting is zeker uitgekomen. Vanaf dag 1 liep ik mee in verschillende faillissementen en mocht ik veel werkzaamheden verrichten. Daarnaast had ik de hoop ook inhoudelijk veel te leren tijdens mijn stage. Als student-stagiair bij DVDW mag je ook de opleidingsbijeenkomsten van de DVDW Academy bijwonen. Zo ben ik aanwezig geweest bij een Actualiteiten cursus Jurisprudentie Onderneming & Recht die verzorgd werd door een hoogleraar verbonden aan kantoor en ben ik aanwezig geweest bij een interne opleidingsdag specifiek voor de advocaat-stagiaires. Het is fijn dat je ook als student-stagiair overal bij wordt betrokken en dat je wordt aangemoedigd om hierbij aanwezig te zijn. 

En wat deed je dan zoal tijdens deze stage?
Ik heb veel notities mogen schrijven voor verschillende afdelingen van het kantoor. Verder heb ik meegelopen in verschillende faillissementen, heb ik mogen rondbellen, en heb ik e-mails opgesteld naar zowel failliet als schuldeisers en ben ik meegegaan naar een failliet. Ook heb ik een aantal zittingen bijgewoond.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Eigenlijk niet. Ik ben van een andere stage in deze stage gerold, dat levert wel wat voordelen op. Hetgeen wat je anders had gedaan in een eerdere stage kan je in een nieuwe stage meteen oppakken. 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Op een van mijn eerste dagen kreeg ik een flinke stapel post van een failliete vennootschap. We kregen op dat moment de bestuurder niet te pakken waardoor we weinig wisten van de failliete vennootschap. Ik moest vanuit de post een notitie opstellen om een beeld te krijgen van de vennootschap en de oorzaken van het faillissement. Daarnaast is mijn meest gedenkwaardige ervaring toch wel een aanbod om als advocaat-stagiair in dienst te treden, na mijn eerste maand stage. Het klikte vanaf dag 1 vanuit beide kanten heel goed, iedereen binnen DVDW is heel toegankelijk en ontzettend betrokken waardoor ik me meteen thuis voelde. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik niet lang heb na hoeven te denken en met een getekend contract mijn stage eindig! 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop over tien jaar nog steeds werkzaam te zijn in het insolventierecht, wie weet als curator! 

Meer over Anne Coppelmans, lees hier.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven