Overstap van de week

Anne Josephus Jitta (Taylor Wessing) met slingers ontvangen

Overstap van de week is Anne Josephus Jittia. Josephus Jitta is op 1 juni als partner de Litigation-praktijk van Taylor Wessing komen versterken. Hij is gespecialiseerd in internationale arbitrage en commercial litigation. Josephus Jitta maakt de overstap van De Brauw Blackstone Westbroek.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Taylor Wessing heeft een paar jaar geleden een ambitieus project aangevat door in Amsterdam een tweede kantoor in Nederland te beginnen. Taylor Wessing Amsterdam groeit buitengewoon snel en daarbij komt dat Taylor Wessing zich mede verder wil gaan toeleggen op de arbitragepraktijk. Het leek mij een geweldig mooie uitdaging om daar handen en voeten aan te geven. Ik  mag leunen op uitstekende collega’s uit de al bestaande litigationpraktijk in Nederland en uiteraard op het grote internationale netwerk van Taylor Wessing.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Leuke collega’s die met dezelfde instelling Taylor Wessing Nederland verder willen uitbouwen. Zo werd ik op mijn nieuwe werkplek met slingers ontvangen.

Wat heeft u met pijn in uw hart achter u gelaten?
In ruim twaalf jaar De Brauw, raak je vergroeid met een kantoor. Er zijn dan ook vele mensen en dingen die ik ga missen bij De Brauw. Een klein voorbeeld is dat ik bij De Brauw dagelijks de trap nam naar de twaalfde verdieping, waar ik werkte. Een goede manier voor wat extra beweging. In het Amsterdamse kantoor van Taylor Wessing is dat niet mogelijk.

Welke professionele bagage neemt u mee naar Taylor Wessing?
Bij De Brauw heb ik de laatste jaren ruime ervaring opgedaan in het voeren van internationale en nationale arbitrages, vernietigingsprocedures over arbitrale vonnissen en ben ik betrokken geweest bij de tenuitvoerlegging van arbitrale vonnissen in Nederland. Echter, mijn werk bij De Brauw omvatte ook veel commercial litigation. Ik zag het als een uitdaging om de business van de cliënt goed genoeg te kennen om daar in verband met onze bijstand op niveau over te kunnen meedenken en praktische oplossingen te zoeken voor de problemen waarvoor ze bij ons kwamen.

Was uw overstap naar Taylor Wessing van tevoren gepland?
De mogelijkheid om naar Taylor Wessing over te stappen, kwam vrij onverwachts. Zodra ik daarvan hoorde en sprak met Taylor Wessing over haar plannen, was ik echter meteen enthousiast en was mijn overstap vrij snel beklonken.

 

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures