Overstap van de week

Annemieke Wessels (Loyens & Loeff) over de zelfstandige vastgoedpraktijk

Amsterdam, 13 september 2018. Annemieke Wessels. Loyens & Loeff.

Overstap van de week is Annemieke Wessels. Wessels is de praktijkgroep Vastgoed van Loyens & Loeff komen versterken. Ze heeft ervaring op het gebied van vastgoedprojectontwikkeling en vastgoedtransacties. Hiervoor was ze als partner en notaris verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U was 25 jaar verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek. Had u nooit eerder over willen stappen?
Dank u wel. Ik heb het bij De Brauw altijd heel erg naar mijn zin gehad. Het is een gerenommeerd kantoor met leuke collega’s en een prachtige praktijk.

En waarom nu wel?
Ik zag al enige tijd dat de zelfstandige vastgoedpraktijk steeds minder in de strategie van het kantoor paste. Dat heeft mij aan het denken gezet en doen besluiten om een stap buiten kantoor te zetten. In het voorjaar sprak ik met een van de vastgoedpartners en al snel werd ik erg enthousiast bij de gedachte om mij bij Loyens & Loeff aan te sluiten. Ik zie dit als een geweldige kans om nog een (over)stap te maken. Ik heb in mijn De Brauw tijd geregeld tegen Loyens & Loeff opgetreden. Ik had dan veel respect voor de brede expertise en de oplossingsgerichte benadering. Het viel ook op dat ze veel mooie zaken deden. Ik verheug me er enorm op om in dat team aan de slag te gaan.

Wat gaat De Brauw Blackstone Westbroek van uw vertrek missen en wat zal Loyens & Loeff van uw komst merken?
Ik vind dat het niet aan mij is die vraag te beantwoorden. Ik heb zelf in elk geval de beste herinneringen aan mijn tijd bij De Brauw. Ik hoop bij Loyens & Loeff met mijn ruime ervaring en enthousiasme een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere uitbreiding en verdieping van de praktijk en in het bijzonder aan het opleiden en verbinden van jong talent in de praktijkgroep.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Dat zijn er vele. Als ik er dan toch één moet noemen waar ik mooie herinneringen aan heb, dan noem ik de ontwikkeling van de Beurstraverse in Rotterdam (of ook wel de Koopgoot).  Als nog relatief jonge medewerker kwam ik in deze zaak met alle aspecten van de vastgoedpraktijk in aanraking. Complex en aansprekend; ik was definitief ‘verkocht’.

Wat maakt het notariaat zo leuk?
Mijn belangstelling gaat primair uit naar de vastgoedpraktijk. Dat het notariaat daarin traditioneel een belangrijke positie inneemt, is natuurlijk een gegeven. Wat me aanspreekt in de rol van de notaris is dat je ook in heel complexe zaken een onafhankelijke rol kunt nemen en door die onafhankelijkheid alle partijen aan tafel kunt faciliteren en adviseren bij het (juridisch) verder brengen van het project. De Beurstraverse-zaak is daarvan een mooi voorbeeld. Maar ik vind het ook leuk om op te treden als partijadviseur. Voor mij zit de lol nu juist ook in de afwisseling van die rollen.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?
Het notariaat zal steeds meer opschuiven richting advisering – ik verwacht dat ons huidige monopolie eindig is, in elk geval in de vastgoedpraktijk. Denk alleen maar aan de ontwikkelingen van nieuwe digitale toepassingen zoals blockchain. Op termijn zal het verschil tussen advocaten en notarissen in mijn praktijk dan ook steeds kleiner worden.  De notaris zal zijn positie in de vastgoedpraktijk moeten bevechten, maar met onze traditioneel goede kennis van het goederenrecht, het vennootschapsrecht en het belastingrecht verwacht ik dat de rol van de notaris in het vastgoed nog lang niet is uitgespeeld.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand