ARAG lanceert Legal Tech Studio

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

ARAG SE Nederland en B. Amsterdam, een werkplek-innovator en het grootste startup-ecosysteem van Europa, starten samen de Legal Tech Studio. Dit wordt een hub die ondernemers en startups de mogelijkheid biedt te netwerken en hen tools aanreikt om legal technology bedrijven te ontwikkelen.

De legal tech industrie is de laatste jaren explosief gegroeid en met name Amsterdam heeft zich ontpopt tot een epicentrum, aldus de initiatiefnemers. “De aanwezigheid van talent, een proactieve gemeente en een gezond startup ecosysteem, maken van Amsterdam een legal tech hotspot.”

B. Amsterdam en ARAG SE NL (onderdeel van een internationaal opererende juridische dienstverlener) zullen samen 300 m2 kantoorruimte omvormen tot flexibele werkplekken waar veelbelovende legal tech startups van elkaar kunnen leren. De Legal Tech Studio zal een programma aanbieden van masterclasses, workshops, sprekers en interactieve sessies van industry leaders. De details van een openingsfeest en het eerste kwartaal programma zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Startups en individuen die interesse hebben om zich hier te vestigen kunnen zich nu aanmelden. De Legal Tech Studio moet een centrale plek worden waar partijen uit het bedrijfsleven, talent, startups en juridische innovators samen kunnen schalen en groeien.

Ricardo van Loenen, CEO en medeoprichter van B. Amsterdam: “Wij zien dat de aankomende jaren de juridische industrie op een ongekende manier zal worden ontwricht. We denken dat B. Amsterdam en ARAG SE NL daar een grote rol in kunnen spelen. Het bieden van een fysieke plek in B. Amsterdam die speciaal gericht is op kruisbestuivingen in de juridische industrie is een hele goede eerste stap.”

De eerste leden van de Legal Tech Studio zijn inmiddels bekend. Dat zijn bijvoorbeeld Appjection, een Nederlandse legal tech startup die consumenten de mogelijkheid biedt om binnen twee minuten in beroep te gaan tegen verkeersboetes. Ook Young Law en Adapting Legal – die beiden deel uitmaken van ARAG SE Nederlandse incubatie programma – horen bij de eerste cohort deelnemers.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl