Bas Kortmann uitgeroepen tot Gouden Peer insolventierecht

Prof. Mr. S (Bas) Kortmann, rector magnificus van de Radboud Universiteit, is tot Gouden Peer insolventierecht uitgeroepen. In het aanstaande vrijdag te verschijnen meinummer van Mr. wordt Kortmann uitgebreid geïnterviewd naar aanleiding van zijn verkiezing.

Kortmann werd tot beste jurist op zijn vakgebied uitgeroepen door ruim twintig van de beste insolventiejuristen in dit land. Kortmann is behalve rector in Nijmegen ook nog steeds hoogleraar burgerlijk recht en voorzitter van het bestuur van de Grotius Academie. Daarnaast heeft commissariaten bij SNS Reaal en Dela. Ook zit hij in de zogeheten ‘Stichting preferente aandelen ING’. 

Insolventierecht is volgens Kortmann een fascinerend rechtsgebied omdat het de lakmoesproef vormt van het burgerlijk recht: "Er komen in geval van het niet bij machte zijn van een onderneming om aan schulden te voldoen zeer veel rechtsvragen samen. Vragen van burgerlijk recht, zoals die betreffende pand en hypotheek, arbeidsrecht (denk aan werknemers) en vennootschapsrecht (wat heeft een commissaris nog te vertellen en wat mag het bestuur nog doen). En dan zijn er bijvoorbeeld ook nog de fiscale, strafrechtelijke en bestuursrechtelijke vragen. U begrijpt dat mijn generalistische inslag en de drang om academische vraagstukken te koppelen aan praktische, maatschappelijke en bestuurlijke onderwerpen hier volop aan hun trekken komen."

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven