Baseer je leiderschap en management op de lessen uit de Formule 1

Wat zijn die factoren waardoor Max Verstappen zoveel races wint? Wat is zijn geheim? Wat maakt hem zo succesvol? Nieuwsgierig is Ronald Koopman naar de succesfactoren van het presteren van Max en zijn team. En ook naar de succesfactoren van de andere coureurs en hun teams.

Delen:

Om succesvol te zijn, heb je goed leiderschap en management nodig. Veel medewerkers en leidinggevenden lukt dit onvoldoende, met vervelende gevolgen. Om als professional of team te presteren, is het goed om te kijken hoe topprestaties in de sport worden bereikt. Want de sport en het bedrijfsleven kunnen veel van elkaar leren. Koopman heeft duizenden artikelen over de Formule 1 doorgenomen. Op zoek naar de verklaringen van de coureurs zelf, hun teammanagers, de analisten en andere F1-insiders voor het goede of minder goede presteren van de coureurs en teams. En dat in een sport waarin alles moet kloppen en het de kleine dingen zijn die de doorslag geven. Want alleen op die manier kun je goed presteren en winnen. 

Bewezen lessen

Quotes en ‘verhalen’ met de verklaringen (lees: lessen) zijn vervolgens gekoppeld aan gebieden die van belang zijn om als persoon en als organisatie uitstekend te presteren. Gebieden zijn onder meer houding, competenties, cultuur en fit met de organisatie, visie en strategie, HR-management, samenwerking en verbeteren. Ook gaat het over presteren in de uitvoering; over de strategie en het gedrag. 

‘Presteren op F1-niveau’ is een praktijkboek met zeer inspirerende en krachtige perspectieven, inzichten en oorzaak-gevolgverbanden. De meer dan vijfhonderd lessen zijn direct te vertalen naar je eigen handelen, je werk en organisatie. Ze hebben zich namelijk al bewezen.

Toegankelijk

Dit boek is zeker ook interessant voor niet F1-liefhebbers. Voor ‘coureur’ kun je ‘professional’ of ‘medewerker’ lezen en voor ‘teammanager’ ‘leidinggevende’. Het boek is ook interessant voor niet-lezers. Het boek is heel makkelijk te lezen. De structuur maakt het erg toegankelijk. Je kunt ook selectief lezen. Je kunt dat onderwerp pakken waar je behoefte aan hebt. 

Ronald Koopman is spreker, organisatieadviseur, trainer en auteur. Hij is expert in klant- en resultaatgericht plannen en organiseren. Hij ondersteunt organisaties succesvol bij het verbeteren van hun klant- en resultaatgerichtheid waardoor ze enthousiaste klanten en betere bedrijfsresultaten krijgen.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven