Bredase advocaat stond vriendin bij: geschorst

Delen:

Beeld bij Foute advocaat BredaDe Bredase advocaat Bart Visser is voor vier weken geschorst, omdat hij zijn eigen levensgezellin heeft bijgestaan in een verzekeringskwestie. Hij heeft tegenover de rechtsbijstandsverzekeraar verzwegen dat het om zijn eigen vriendin ging, met wie hij tijdens de procedure een relatie en een kind kreeg. De advocaat had al een tuchtrechtelijk verleden. Zijn schorsing volgt op een eerdere schorsing.

De deken van de Orde van Advocaten in Zeeland/West-Brabant, mr. Emilie van Empel verklaarde in het Eindhovens Dagblad dat in het verleden zeker tien tuchtrechtelijke uitspraken tegen Visser zijn gedaan, terwijl een aantal klachten nog steeds in onderzoek is.

Tegen de krant heeft Visser toegegeven geschorst te zijn. In datzelfde artikel haalt de krant anoniem meerdere Bredase advocaten aan die zeggen schoon genoeg te hebben van de praktijken van Bart Visser. Ze beschuldigen hem onder meer van het ronselen van cliënten en zeggen dat hij de reputatie van de advocatuur besmeurt.

Visser kreeg ook het verwijt dat hij sjoemelde met de belasting door aan de rechtsbijstandverzekeraar voor te stellen om zijn vriendin een extra uitkering te doen en in ruil daarvoor af te zien van zijn declaratie. Dat laatste bezwaar is door het Hof van Discipline ongegrond verklaard.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven