Brug naar de Top: brug tussen multiculturele rechtenstudent en topjurist

Delen:

Brug-naar-deTopDe Raad voor de Rechtspraak en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek hebben samen een initiatief genomen dat er toe moet leiden dat meer studenten met een allochtone achtergrond gaan solliciteren bij de Rechtspraak of bij grote advocatenkantoren. Woensdag vond bij de Raad de aftrap plaats van Brug naar de Top, zoals dit programma heet.

Steeds meer rechtenstudenten zijn allochtoon. Toch blijft het aantal van hen dat kiest voor een carrière in bijvoorbeeld de Rechtspraak of bij een groot advocatenkantoor achter bij deze groei. De Raad voor de rechtspraak en roek doen iets aan deze kloof. Brug naar de Top slaat volgens de initiatiefnemers letterlijk een brug tussen multiculturele studenten en topjuristen uit de rechtspraak, advocatuur, bedrijfsleven en de wetenschap.

Uit gesprekken met rechtenstudenten met een dubbele culturele achtergrond komt geregeld naar voren dat ze (vaak ten onrechte) denken onvoldoende bagage te hebben om door de strenge selectierondes te komen om rechter of advocaat te worden. Dit beeld willen de organisatoren wegnemen met Brug naar de Top. Studenten die zich hebben aangemeld, voeren de komende maanden verschillende gesprekken met een topjurist van hun keuze. Deze gesprekken geven de student en de jurist een kijkje in elkaars wereld. De Rechtspraak en De Brauw verwachten dat de gesprekken bijdragen aan een reëel beeld van de juridische praktijk, en dat de studenten straks geen barrière meer ervaren om te solliciteren bij de juridische wereld, maar zich juist extra gestimuleerd voelen.

Niet alleen hebben veel rechtenstudenten zich aangemeld, ook de rechters en advocaten reageren heel enthousiast. Bij de Rechtspraak is het aantal verwachte aanmeldingen van rechters na een krappe week al ruimschoots overschreden. Diversiteit is op deze manier niet alleen een belangrijk thema, maar krijgt ook op een leuke manier invulling.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven