Business Rights-advocaat in textielgeschillen

Delen:

Foto: Mark Prins

De praktijkgroep Business Human Rights van advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn geeft met de benoeming van Martijn Scheltema tot voorzitter van de geschillencommissie van het textielconvenant invulling aan haar MVO-focus.

Advocaat en partner Martijn Scheltema is tijdens de jaarvergadering van het textielconvenant bij de SER benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de geschillencommissie van dit convenant. Deze commissie kan bindende beslissingen nemen in geschillen tussen het secretariaat van het convenant en aangesloten partijen. Ook kunnen deze beslissingen nemen over klachten van derde partijen tegen de aangesloten partijen. Worden deze beslissingen niet opgevolgd, dan kan er een arbitrage volgen. Zo kunnen wereldwijd klachten over arbeidsomstandigheden, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn worden behandeld.

Martijn Scheltema is oprichter van de praktijkgroep Business Human Rights, een team dat zich bezighoudt met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en mensenrechten en de rol die juridische kennis hierbij kan spelen. Chambers Global rankte Scheltema als eerste en enige Nederlandse advocaat voor Business & Human Rights.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven