Carrièrewisselingen bij Allen & Overy, Raad van State, Loyens & Loeff

Delen:

Afgelopen vrijdag verscheen de april-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Guus Heerma van Voss wordt per april staatsraad bij de afdeling advisering van de Raad van State. Heerma van Voss is hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit Leiden. Rosa Uylenburg, hoogleraar milieurecht en directeur van het Centrum voor Milieurecht, wordt per juni staatsraad in de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Jos Cuppens (25) en Nina Noija (30) zijn per 1 maart toegetreden tot de ondernemingsrechtspraktijk van advocatenkantoor Blenheim. Marleen van Woerden (28) treedt toe tot de arbeidsrechtpraktijk van Blenheim.

Leon Hoppenbrouwers (47) is sinds 1 maart notaris bij Allen & Overy en is tevens als partner tot de maatschap toegetreden. De 47-jarige Hoppenbrouwers was tot voor kort notaris bij AKD. Hij is gespecialiseerd in de advisering en transacties op het gebied van vastgoed.

René Maatman, bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten en hoogleraar Vermogensbeheer aan de Radboud Universiteit Nijmegen zal per 1 augustus 2012 als advocaat de pensioenpraktijk van De Brauw Blackstone Westbroek versterken.

Martijn Rongen (42) is op 12 maart als advocaat in dienst getreden bij juridisch en fiscaal dienstverlener Loyens & Loeff in Amsterdam. Hij is werkzaam in de praktijkgroep Bank- en effectenrecht met als specialisatie securitisations.

Daphne Castelijns is per 1 maart in dienst getreden als advocaat bij CMS. Zij werkte reeds sinds 2007 bij CMS, maar was tussendoor een jaar in dienst bij Banning N.V. Daphne is werkzaam binnen de praktijkgroep Procesrecht van CMS. Zij is gespecialiseerd in het adviseren en procederen op het gebied van het verbintenissen- en goederenrecht (met name commerciële transacties, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht) en het internationaal privaatrecht. Daphne staat zowel nationale als internationale ondernemingen bij.

Per 1 maart is Pia Schmelzer toegetreden tot het inmiddels 16 partners tellende team van Legaltree. Daar start zij een economische strafrechttak. Voor die tijd was zij gedurende 12 jaar verbonden aan NautaDutilh. Schmelzer adviseert met name grote en middelgrote ondernemingen, overheden en leidinggevenden.

Marcel Soppe (42), Heino Witbreuk (31) en Jade Gundelach (33) zijn vanaf 1 april een eigen advocatenkantoor gestart. De afgelopen jaren zijn zij als advocaat werkzaam geweest bij KienhuisHoving advocaten en notarissen te Enschede. De praktijk heeft zich al jarenlang geconcentreerd op het bestuursrecht en in het bijzonder het omgevingsrecht, en behelst zowel een advies- als een procespraktijk. Soppe, Witbreuk en Gundelach zullen hun huidige praktijk blijven continueren, maar dan onder de vlag van het eigen advocatenkantoor.

Wintertaling Ondernemingsrecht is versterkt met de komst van twee ervaren advocaten ondernemingsrecht, Jolmer de Haas (39, partner) en Mirjam Lommel (36, senior advocaat). De Haas heeft 14 jaar ervaring als advocaat op het gebied van internationaal ondernemingsrecht in grote en middelgrote transacties, geschillen en aansprakelijk-heidskwesties. Lommel heeft ruim 10 jaar ervaring als advocaat ondernemingsrecht en bedrijfsjurist bij internationale advocatenkantoren en nationale en internationale bedrijven.

Richard de Haan en Sigrid Jansen zijn per 1 mei benoemd tot partner bij Allen & Overy. Daarnaast zijn Marianne Drijgers (M&A), Jennifer de Lange (derivatives), Quirine Tjeenk Willink (bestuursrecht) en Marinus Winters (energie) eveneens per 1 mei tot counsel benoemd.

Houthoff Buruma heeft met ingang van 1 april Thomas de Weerd benoemd tot Partner. Hij is sinds 2002 verbonden aan Houthoff Buruma. De Weerd maakt deel uit van de praktijkgroep Intellectuele Eigendom en IT en is gespecialiseerd in outsourcing transacties,IT, e-business, technologieovereenkomsten en intellectuele eigendom. Tevens maakt hij deel uit van het gespecialiseerde privacy team van Houthoff Buruma.

Ronald van den Bos (48) is op 1 april gestart bij Van Iersel Luchtman Advocaten om daar de sectie Insolventierecht en Ondernemingsrecht verder te versterken. De afgelopen jaren werkte hij bij CMS Derks Star Busmann en recentelijk voor Wijn & Stael. Ronald is gespecialiseerd in het insolventierecht en treedt op als curator. Daarnaast adviseert en procedeert hij over ondernemingsrechtelijke kwesties, bestuurdersaansprakelijkheid en financiering en zekerheden.

Mededingingsadvocaat Maikel van Wissen (35) is als senior medewerker gestart bij Linklaters in Amsterdam. Hij is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek waar hij sinds 2005 werkzaam was. Hij is tevens bestuurslid van de Vereniging voor Mededingingsrecht en redacteur van het Tijdschrift Mededingingsrecht in de Praktijk.

Ella van Kranenburg (40) heeft zich aangesloten bij het advocatenkantoor Keijser van der Velden in Nijmegen. Haar rechtspraktijk is vooral gericht op financiële markten en financiële instellingen. Van Kranenburg as korte tijd verbonden aan FMLA. Daarvoor werkte zij respectievelijk bij de advocatenkantoren Clifford Chance (elf jaar) en Baker & McKenzie (ruim vier jaar).

Aike Krips heeft zich als partner aangesloten bij Wiersma Van Campen Vos Advocaten. Hij begon als advocaat bij Clifford Chance en was daarna werkzaam bij VanEps Kunneman Van Doorne op Curaçao.

Lonneke Greveling is in dienst getreden als jurist bij Zorg Zaken Juridicare te Enschede. Zij richt zich met name op het arbeidsrecht, contractrecht en ondernemingsrecht voor zorgaanbieders. Hiervoor was zij werkzaam als jurist bij de provincie Overijssel.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven