Carrièrewisselingen bij Allen & Overy, Bingh Advocaten, Baker & McKenzie

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Justin Steer is per 1 november Andrew Thomas opgevolgd als managing partner van Allen & Overy Amsterdam.

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat gaat sinds oktober door het leven als DVAN. “Voor veel klanten en relaties stonden wij al bekend als DVAN. Tijd om deze korte en krachtige naam te institutionaliseren,” aldus het Utrechts-Rotterdamse kantoor.

Josine SmitsJosine Smits is per 19 oktober werkzaam bij Bingh Advocaten in Amsterdam en zal daar de IE en ICT praktijkgroep versterken. Smits was hiervoor ruim zes jaar als advocaat werkzaam binnen deze praktijkgebieden en het ondernemingsrecht.

Sharon van Norden (28) is begonnen als advocaat bij Baker & McKenzie in Amsterdam. Ze zal zich toeleggen op het vertegenwoordigen van multinationals bij commerciële geschillen. Van Norden komt van CMS.

Marc KesslerMarc Kessler is per 1 oktober benoemd tot hoogleraar Strafwetgeving aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Jan BrölmannPer 1 november is Jan Brölmann (31) als advocaat (senior-medewerker) in dienst getreden bij Houthoff Buruma. Hij gaat de praktijkgroep IT & Intellectual Property versterken. Brölmann is afkomstig van Greenberg Traurig.

Raya Oranje-JornaRaya Oranje-Jorna (1967) maakt sinds 1 november deel uit van de maatschap van Van Hilten de Vries van Ruitenbeek Advocaten & Mediators te Den Haag. Zij is gespecialiseerd in het familierecht en is tevens geregistreerd MfN mediator.

Margot de BuckMargot de Buck is 1 november in dienst getreden bij Van der Feltz Advocaten in Den Haag. De Buck is gespecialiseerd in het bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht (RO, Wabo, natuurbescherming, milieu, planschade en handhaving).

Jeroen OuwehandClifford Chance heeft per 1 november Jeroen Ouwehand (49) tot nieuwe managing partner van het kantoor in Amsterdam benoemd. Ouwehand volgt Bas Boris Visser op die zijn rol als Global Head of Innovation & Business Change verder zal uitbreiden. Ouwehand blijft actief als hoofd van de procespraktijk.

Alexandra van den EijndenAlexandra van den Eijnden is 1 november overgestapt naar Ten Holter Noordam advocaten. Zij zal zich in de sectie Vennootschapsrecht richten op begeleiding van overnames, (her)structureren van ondernemingen en advisering van bestuurders en aandeelhouders over vennootschapsrechtelijke onderwerpen. Zij was werkzaam bij Lawton.

Na 27 jaar stopt advocaat bouwrecht Erik Dams per 1 januari. Hij neemt daarmee hij ook afscheid van PlasBossinade. Marijn Nuijens neemt zijn positie over en wordt het nieuwe aanspreekpunt op het gebied van bouwrecht bij PlasBossinade.

Martin StevensMartin Stevens is 1 november begonnen als advocaat bij de sectie Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade van Bosselaar & Strengers Advocaten in Utrecht. Hij komt van Stadermann Luiten Advocaten. Stevens richt zich in het bijzonder op technische schades alsmede beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid.

Jan HockxJan Hockx, partner bij Lexence, is donderdag 5 november door de Rechtbank te Amsterdam beëdigd tot notaris.

Per 1 november is Boudewijn Waaijer benoemd tot hoogleraar Notarieel recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij zal zijn werkzaamheden combineren met die voor BOEKEL Advocaten en notarissen.

Rens NijdamHet team ondernemingsrecht van PlasBossinade wordt per 1 januari versterkt met advocaat Rens Nijdam. Hij was voorheen onder andere als advocaat verbonden aan Dijkstra Voermans en Trip. Voorts was hij Head of Legal & IP bij het beursgenoteerde Accell Group.

Leo DamenMet ingang van 1 november is Leo Damen benoemd tot of counsel bij Stijl advocaten. Tot 1 november was hij honorair hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, thans is hij emeritus.

Paul HopmanPaul Hopman (1972) heeft per 1 november de positie managing partner van DLA Piper Nederland overgenomen van Richard Fens, die zich weer fulltime zal toeleggen op zijn ondernemingsrechtelijke praktijk. Hopman blijft actief als partner in de praktijkgroep Litigation and Regulatory.

Martine Höfelt (39) is per 1 januari 2016 benoemd tot counsel bij Van Doorne. Zij is gespecialiseerd in proces- & verzekeringsrecht. Steffen Alleman (advocaat Ondernemingsrecht), Cees Jan de Boer (advocaat Europees en Mededingingsrecht) en Rob Wouters (advocaat Ondernemingsrecht) zijn benoemd tot Senior Medewerker.

Adriaan de BuckAdriaan de Buck is begin november als advocaat-partner toegetreden tot Ekelmans & Meijer Advocaten in Den Haag. Hij maakt deel uit van het team Ondernemingsrecht. De Buck was partner bij KienhuisHoving.

Laurens KeltermanLaurens Kelterman, partner bij VBC, wordt begin januari benoemd tot notaris in Amsterdam. Hij leidt sinds 2014 de client desk Amsterdam van het van oorsprong midden-Nederlandse kantoor.

Mark Tsoutsanis is 1 november begonnen als advocaat-partner bij EBH Elshof Advocaten. Ook Paul Wezelenburg maakte de overstap. Beiden waren verbonden aan RWV Advocaten en houden zich bezig met het ondernemingsrecht en het intellectueel eigendom.

Brinkhof versterkt per 1 januari 2016 de bestaande praktijk op het gebied van intellectuele eigendom met de komst van IE-specialist Gregor Vos van het Amsterdamse nichekantoor Klos Morel Vos Reeskamp.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven