Carrièrewisselingen bij Boontje Advocaten, Clifford Chance, Buren

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Merel HuijbersMerel Huijbers keert per 15 mei 2015 terug bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht, een toonaangevend nichekantoor. Na eerder enkele jaren als advocaat bij Boontje te hebben gewerkt, is Merel de afgelopen 6 jaar werkzaam geweest bij Baker & McKenzie. Merel heeft onder meer ruime proces- en advieservaring op het gebied van collectief en individueel ontslagrecht, internationale arbeidsverhoudingen en medezeggenschap.

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft per 1 mei 2015 25 advocaten tot partner benoemd. Bij de Amsterdamse vestiging zijn drie advocaten tot partner benoemd, te weten: Mark-Jan Arends, Jurgen van der Meer en Hein Tonnaer. De benoeming van Mark-Jan Arends houdt tevens in dat hij de nieuwe notaris van Clifford Chance Amsterdam is geworden.
Onlangs verwelkomde Clifford Chance Thijs Lommen (1965) en Judith Edixhoven (1977) in zijn Banking & Finance-praktijk in Amsterdam. Lommen is op 11 maart 2015 als senior advisor bij het kantoor in dienst getreden en richt zich op online dienstverlening in de vorm van automatisering van interne juridische documentatie van bancaire cliënten van Clifford Chance in binnen- en buitenland. Daarnaast zet hij zijn praktijk voort als advocaat bij financieringstransacties in de gezondheidszorg. Lommen wordt bijgestaan door zij-instromer Edixhoven die als senior associate van start gaat.

Gerbrand SchrickxBuren N.V. (“Buren”), advocaten, notarissen en belastingadviseurs, heeft per 1 mei 2015 Gerbrand Schrickx, kandidaat-notaris, benoemd tot partner. Vanaf die datum geeft hij leiding aan de vastgoedpraktijk. Buren hanteert een geïntegreerde aanpak van de vastgoedpraktijk waarin advocaten, (kandidaat-) notarissen en belastingadviseurs nauw met elkaar samenwerken.
Jonathan GalDaarnaast is vastgoedadvocaat Jonathan Gal met ingang van 13 april 2015 benoemd tot Associate Partner bij Buren, advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Gal is afkomstig van Stibbe, waar hij leiding gaf aan de sectie huurrecht. Daarnaast heeft hij veel kennis en ervaring op het gebied van bouwrecht, vastgoedtransacties en projectontwikkeling.

Het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn versterkt het arbeidsrechtteam met advocaat Peter Mauser (per 1 april) en senior advocaat Femke van Herk (per 1 mei). Daarnaast start Hilde Bremer als kandidaat-notaris in het vastgoedteam per 1 april. Met de komst van deze advocaten en kandidaat-notaris versterkt Pels Rijcken zijn positie in de private markt op het gebied van arbeids- en vastgoedrecht.

Nancy MatosPer 1 april 2015 is Nancy Matos bij Deloitte Legal werkzaam als Senior Manager Mergers & Acquisitions. Hiervoor was zij 11,5 jaar werkzaam bij Baker & McKenzie. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en houdt zich bezig met fusies en overnames (M&A) voor zowel binnen- als buitenlandse ondernemingen.

Floris MollemaPer 1 april 2015 is Floris Mollema overgestapt naar Dudok Bouw- en Vastgoedrecht in Amsterdam. Zijn kennis en ervaring omvatten het civiele bouwrecht en het huurrecht bedrijfsruimte.

Jan Duyvensz (37) is benoemd tot of counsel bij Norton Rose Fulbright. Hij is gespecialiseerd en gepromoveerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en zal ondernemingen adviseren.

Charlotte PonsioenOp 1 maart is Charlotte Ponsioen bij Van der Feltz advocaten in dienst getreden als senior-advocaat. Zij zal zich richten op de civiele vastgoed- en cassatiepraktijk. Ponsioen was hiervoor  ruim tien jaar lang wetenschappelijk medewerker en (senior-)gerechtsauditeur bij de Hoge Raad.

Pamela Diepen, Linda Brouwer en Sylvia van den Ham hebben eind maart de overstap gemaakt van advocatenkantoor Boekel naar Liber Dock.

Ulrike Verboom is sinds begin maart werkzaam als senior associate in de litigationpraktijk van Freshfields Bruckhaus Deringer.

Mirre Vermeer (28) is begonnen als advocaat bij RechtStaete in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in de civiele aspecten van de onroerend-goedpraktijk en houdt zich bezig met huurrecht, bouwrecht en faillissementsrecht.

Marian van Eck (voorheen partner bij Boekel De Nerée) en Boudewijn Kanen (voormalig senior counsel bij Boekel De Nerée) openden eind maart in Amsterdam Liber Dock, een nichekantoor op het gebied van arbeid, onderneming en medezeggenschap. De oprichting van Liber Dock staat los van de recent aangekondigde hervormingen binnen Boekel.

Ferdinand Grapperhaus

Allen & Overy heeft Ferdinand Grapperhaus (55) per 1 maart benoemd tot bestuursvoorzitter van kantoor Amsterdam, als opvolger van Arnold Croiset van Uchelen.

Benno Verbugt is tot partner benoemd bij Warendorf Advocaten en Notarissen in Amsterdam. Hij is afkomstig van advocatenkantoor Lemstra Van der Korst en werkte daarvoor bij Houthoff Buruma.

Miriam Hekker (37) keert na vier jaar zelfstandig ondernemerschap terug naar Kranendonk Jacobs Hupkes Advocaten in Amsterdam. Zij gaat zich richten op huur- en vastgoedrecht.

Edward de LangeSinds begin dit jaar zet IT-advocaat Edward de Lange (45) zijn praktijk voort via zijn eigen zijn eigen kantoor Summit Legal in Den Haag. Hij was senior associate bij Loyens &Loeff in Rotterdam.

Per 1 maart is Teunis Boer als partner toegetreden tot de maatschap Langerak Van Roest Advocaten in Utrecht.

Cynthia de Witt WijnenCynthia de Witt Wijnen, verbonden aanBaker & McKenzie, is 2 april beëdigd tot toegevoegd notaris. Zij adviseert investeerders en multinationals bij de overname, (ver)koop en verhuur van vastgoed. Samen met Frenk Huisman geeft zij leiding aan de vastgoedpraktijk.

Thomas van Essen (35) is per 1 april benoemd tot partner van SOLV Advocaten. Hij is gespecialiseerd in ICT-recht, privacy en e-commerce.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven