Carrièrewisselingen bij Clifford Chance, Kennedy Van der Laan, Pot Jonker

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance verwelkomt Floris van de Bult (1978) in zijn Tax, Pensions, Employment & Funds groep in Amsterdam. Van de Bult zal op 1 januari 2015 toetreden als counsel en hoofd van de arbeidsrechtsectie (employment).

Per 1 januari 2015 is Fenna van Dijk benoemd tot partner bij Kennedy Van der Laan. Fenna is advocaat ondernemingsrecht en gespecialiseerd in corporate governance en de begeleiding van overnames en samenwerkingen. Daarnaast geeft zij leiding aan het Team Gezondheidszorg. Door Fenna’s toetreding profileert Kennedy Van der Laan zich nog sterker als strategisch adviseur binnen de gezondheidszorg, naast de van origine aanwezige focus op de technologie- en financiële sector.

Per 15 januari 2014 zal Babette Blaisse-Verkooyen het Amsterdamse advocatenkantoor Stibbe verlaten en in dienst treden bij Pot Jonker Advocaten te Haarlem. Zij zal daar deel gaan uitmaken van de praktijkgroep vastgoed. De vastgoedexperts van Pot Jonker houden zich bezig met alle juridische aspecten van onroerend goed en zijn in het bijzonder gespecialiseerd in bouwrecht, koop- en huur, aanbestedingsrecht, pacht en agrarisch recht. Babette Blaisse heeft gedurende twaalf jaar deel uitgemaakt van de vastgoedsectie van Stibbe en is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, bouwrecht en huurrecht.

Per 1 januari 2015 is Anita Nijboer als partner toegetreden tot de maatschap van Ekelmans & Meijer Advocaten. Anita is sinds 2012 in dienst bij Ekelmans & Meijer en heeft sindsdien de bestuursrechtelijke praktijk op- en uitgebouwd. Ze adviseert en procedeert al meer dan 12 jaar op het terrein van het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht.

Jacoline Gortzak (1977) is toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legaltree. Zij stapt over van het kantoor Simmons & Simmons LLP in Amsterdam, waar zij tot 1 januari 2015 principal counsellor Corporate Commercial was. Jacoline Gortzak heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd in het ondernemingsrecht met een focus op fusies en overnames en private equity transacties.

Joost Kolkman, Arnout Schennink en Michiel de Wit zijn per 1 januari 2015 benoemd tot partner bij Lexence respectievelijk binnen het team transacties ondernemingsrecht, het team litigation en het team legal property- & assetmanagement.
Joost Kolkman (1974) is gespecialiseerd in het begeleiden van fusies en overnames, private equity investeringen en samenwerkingsverbanden.
Arnout Schennink (1979) voert een ondernemingsrechtelijke procespraktijk en is gespecialiseerd in bestuurdersaansprakelijkheid.
Michiel de Wit (1977) voert een praktijk op het gebied van legal property- & assetmanagement. Hij is gespecialiseerd in huurrecht bedrijfsruimte, procesrecht en vastgoed gerelateerd verbintenissenrecht.

Menno Heerma van Voss is per 1 januari 2015 partner geworden bij Ventoux Advocaten. Menno heeft 20 jaar ervaring als gespecialiseerd IE advocaat en legt zich tevens toe op reclame, e-commerce, consumenten bescherming en privacy. Menno was van juni 2006 tot december 2014 partner bij Solv Advocaten.

Hogan Lovells heeft Jan Blockx tot Counsel benoemd in zijn Antitrust, Competition and Economic Regulation praktijk in Brussel. Jan heeft een schat aan ervaring in het domein van concentratiecontrole, zowel op Europees niveau als wereldwijd, inclusief in opkomende economieën.

Het Haagse advocatenkantoor Valegis Advocaten heeft versterking gekregen van een vastgoed- en huurrechtspecialist, te weten Daniël de Vries (voorheen werkzaam bij Unger Hielkema Advocaten). Daniël de Vries zorgt voor versterking van de vastgoed- en huurrechtsectie. Daniël bedient onder meer woningcorporaties, bouwondernemingen en particulieren.

Per 1 januari is Rick van Viersen benoemd tot partner bij Siekman & Stassen Advocaten en Belastingadviseurs N.V. Hij is werkzaam op het gebied van het arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

LawyerlinQ heeft Mr. Minu Peters en Maarten Hagen aangetrokken om haar activiteiten uit te breiden. Minu Peters begon haar carrière in de advocatuur en was tot haar overstap werkzaam als legal counsel voor een multinational. Maarten Hagen was laatstelijk in dienst als business consultant bij een aanbieder van diensten in de fusie- en overnamemarkt.

Internationaal advocatenkantoor Osborne Clarke heeft eind december het Amsterdamse team versterkt met Bas Beenen als vastgoed partner. Bas wordt Head of Real Estate bij Osborne Clarke Amsterdam en komt over van RechtStaete, een niche kantoor dat in 2001 werd opgericht en waar hij tussen 2011 en 2013 managing partner was.

Wijn & Stael Advocaten heeft een cassatieteam geformeerd, dat zich richt op insolventierecht, financiering en zekerheden en bestuurdersaansprakelijkheid. De sectie wordt geleid door Thijs van Zanten, die als advocaat bij de Hoge Raad is toegelaten.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven