Carrièrewisselingen bij Clifford Chance, Lexence, CORP. advocaten

Delen:

Deze week weer een uitgebreid overzicht van carrièrewisselingen binnengekomen op de webredactie van Mr. Magazine.

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance heeft met ingang van 1 mei wereldwijd 23 medewerkers tot partner benoemd, waarvan 12 nieuwe partners in Azië. Het totaal aantal partners wereldwijd komt daarmee op 577. In Amsterdam is Jeroen Thijssen tot partner benoemd. Hij heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met een bijzondere focus op grensoverschrijdende M&A, private equity, joint ventures en herstructureringen.
Naast Jeroen Thijssen verwelkomt Cliffort Chance Julietta Blom in de projecten- en vastgoedpraktijk. Julietta Blom (29) is gespecialiseerd in de brede vastgoed transactiepraktijk, inclusief bouwrecht, project- en gebiedsontwikkeling en huurrecht. Zij heeft meer dan zes jaar ervaring in de advocatuur, waarbij zij ruime expertise ontwikkelde in het onderhandelen en tot stand brengen van contracten, alsmede in het voeren van procedures. Eerder was zij werkzaam bij DLA Piper.

Bob Bekker (1968) wordt per 1 mei als partner benoemd bij Lexence en zal leiding gaan geven aan het team vastgoed transacties en projectontwikkeling. Bekker was hiervoor partner bij Baker & McKenzie waar hij leiding gaf aan de ‘property & projects practice group’ in Amsterdam. Naast Bekker maakt ook Imke van Loon (1977) de overstap, zij treedt als salary partner in dienst bij Lexence. Bij Lexence zullen zij zich, samen met de twee advocaten Jip Spierings en Renée Janus, die met hen de overstap naar Lexence maken, bezig blijven houden met het adviseren en procederen op het gebied van vastgoedtransacties en projectontwikkeling.

Mischa Kohnstamm heeft per 18 april 2011 de overstap gemaakt naar ZumpolleVanderStoel. Kohnstamm heeft als bedrijfsjurist en als advocaat bij Allen&Overy en NautaDutilh gewerkt. Door de overstap naar ZumpolleVanderStoel kan Kohnstamm haar interesse in mensen combineren met haar kennis van de juridische wereld. ZumpolleVanderStoel onderscheidt zich door haar focus op langdurige persoonlijke relaties met opdrachtgevers en kandidaten alsmede door haar discrete aanpak.

Jurriaan Hermans is per 1 mei 2011 werkzaam bij CORP. advocaten te Amsterdam. Hij is vanaf 2007 advocaat en is specialist op het gebied van ondernemingsrecht. CORP. is een ondernemingsrechtelijk nichekantoor, met een bijzondere focus op private equity / venture capital. CORP. adviseert en procedeert daarnaast over ondernemingsrechtelijke – en arbeidsrechtelijke zaken.

Sinds medio april is Rik Torn verbonden aan Bergh Stoop & Sanders. Torn werkte hiervoor bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij zich specialiseerde in het arbeidrecht.

Sinds 1 maart 2011 versterkt mr. Klaartje Beerlage de Sectie Insolventierecht van RWV Advocaten. Klaartje was eerder werkzaam bij AantjesZevenberg Advocaten alwaar ze zich vanaf 2006 bezighield met de afwikkeling van failliete boedels en zij zich heeft gespecialiseerd in het insolventierecht.

Op 1 mei 2011 is Werner Wolfs als partner toegetreden tot Vorstman Advocaten. Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan als specialist op het gebied van financieel recht en ondernemingsrecht, zal hij zijn praktijk bij Vorstman Advocaten verder gaan uitbouwen.

Michel Straus, Karin Bergs, Francis Makker, Gustavo Reisenstadt en Wouter de Bruijn hebben zich bij Legal Experience Advocaten N.V. aangesloten.

Het Amerikaanse advocatenkantoor Grant & Eisenhofer heeft de ervaren faillissementsadvocaat Matthew Morris aangetrokken. Morris zal als directeur de leiding nemen over de afdeling faillissementsrechtszaken van G&E.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven