Personalia

Carrièrewisselingen bij Davids Advocaten, Forward Advocaten, Bird & Bird

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Davids Advocaten heeft JORIS BODDAERT op 1 oktober benoemd tot partner. Boddaert richt zich op ondernemings(proces)recht, faillissementsrecht en internationaal privaatrecht. Daarnaast treedt hij op als door de rechtbank benoemde faillissementscurator.

DELON VIELVOYE en MARK VAN DER SCHOOR zijn als partner toegetreden tot Forward Advocaten. Vielvoye is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht; Van der Schoor houdt zich bezig met arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Beide zijn afkomstig van Holla Advocaten.

KAREN BERG is half september gestart als counsel bij Bird & Bird, waar zij de sectie Telecom, IT, Media & Energie (TIME) versterkt. Zij is gespecialiseerd in financiële regelgeving en werkte hiervoor bij PostNL. PAULINE TOET is 1 begonnen gestart als kandidaat-notaris in de Corporate praktijkgroep. Haar ervaring spitst zich toe op het ondernemings- en rechtspersonenrecht. Toet is afkomstig van Buren. NIKITA GOMMEREN is per 1 oktober gestart als advocaat-medewerker bij Bird & Bird, waar zij de sectie Corporate gaat versterken. Ze is gespecialiseerd in cross-border M&A en komt van HVG Law.

CHARLOTTE POSTHUMA is sinds 1 oktober werkzaam bij Weening Advocaten in Maastricht, dat een praktijk begonnen is geheel gericht is op Compliance & Integrity. JOOST DE BRUIN, CHRIS-JAN KAMMINGA en SERGE WEENING maken ook deel uit van deze praktijk. Postuma komt van NautaDutilh.

JEFFREY KOENECKE is beëdigd tot notaris te Den Haag. Koenecke richt zich bij BarentsKrans, waar hij sinds 2010 partner is, op commercieel vastgoed.

Rutgers & Posch heeft INGE DE LAAT per 1 oktober  benoemd tot managing partner. De Laat is sinds als partner Arbeidsrecht aan het kantoor verbonden. Ze volgt Gerard Endedijk op, die zich zal richten op zijn werk als advocaat.

PELIN OZTÜRK, ARNO KRIKKE, REINIER ROETEN en DANIËL SEGBERT zijn in dienst getreden bij Lexence. Omgevingsrechtadvocaat Oztürk is werkte hiervoor bij AKD. Kandidaat-notaris Krikke is gespecialiseerd op het gebied van notarieel ondernemingsrecht. Hij werkte eerder bij Schut van de Ven Notariskantoor en Van Doorne. Vastgoedadvocaat Roeten komt van Ekelmans & Meijer Advocaten. Segbert is gespecialiseerd in huurrecht. Hij is afkomstig van Meester Advocaten.

Houthoff heeft CECILE BONNIER aangesteld als representative van het advocatenkantoor in Tokio. Ze is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van relaties met Japanse bedrijven die zakendoen, of willen  doen in Nederland.

Strafrechtadvocaat ELLEN HULLEGIE is overgestapt van Hendrickx, VLIELANDER, VAN DER GRAAF ADVOCATEN naar Kuyp Baar in Utrecht.

Per 1 oktober heeft DIRK VAN DEN BERG zich aangesloten als partner bij Fort Advocaten in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in vastgoedrecht, franchiserecht, huurrecht bedrijfsruimte en distributierecht en komt van BarentsKrans.

Hekkelman Advocaten heeft MARJAN KOELEMEIJER per 1 oktober benoemd tot salary partner. Zij is gespecialiseerd in corporate litigation en corporate governance. Koelemeijer komt van Simmons & Simmons.

MIEKE BESTEBREURTJE is 1 september begonnen als senior medewerker in de sectie arbeidsrecht van Van den Herik & Verhulst Advocaten in Rotterdam. Zij is afkomstig van Leeman Verheijden Huntjens.

FRIEDERIKE HENKE versterkt per 10 september de German Practice van Buren op het kantoor in Amsterdam. Henke, zowel in Nederland als Duitsland beëdigd, is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, fusies en overnames, financieringen en reorganisaties en herstructureringen.

Het vastgoedteam van Dentons Boekel, SONJA VAN DER KAMP, ANIQUE BERGERS en NIELS VAN TAMELEN, is per 1 september overgestapt naar Gijs Heutink Advocaten. Gijs Heutink Advocaten is per 1 oktober verdergegaan onder de naam Hemwood.

LISANNE VAN WEELDEN versterkt het Legal Design-team van advocatenkantoor Houthoff. Van Weelden is gepromoveerd op visuele communicatie.

Het team aansprakelijkheidsrecht van PlasBossinade is per 1 oktober versterkt met advocaat MARLEEN VAN MOURIK. Zij werkte hiervoor bij Groenewegen Advocaten & Notarissen.

Wijn & Stael-partner THIJS VAN ZANTEN is per 1 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Overeenkomst en Zekerheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Per 1 september is FRANCIS TEN BROEKE aangesloten bij Labré advocaten. Zij maakt deel uit van de de sectie arbeidsrecht. Hiervoor was zij werkzaam bij FrankfortSluis Advocaten.

AKD heeft drie nieuwe senior associates verwelkomd: XIAN KONG, DENNIS WINKEL en KAREN LANGEVELD. Kong was senior legal counsel bij Vivat en is nu Corporate/M&A-advocaat met een speciale focus op Azië. Winkel komt van Rabobank en maakt deel uit van het Finance & Structuring-team. Langeveld was werkzaam als interim jurist en maakt bij AKD deel uit van het internationale fiscale team.

Per 1 september is ROBERT VERBURG counsel bij Simmons & Simmons bij de sectie Dispute Resolution. Hij legt zich toe op de financiële procespraktijk. Voorheen was hij werkzaam bij Clifford Chance.

BENJAMIN VAN WERVEN is 1 september begonnen bij Bergh Stoop & Sanders Advocaten in Amsterdam, in de sectie Intellectueel Eigendomsrecht. Hij is afkomstig van Versteeg Wigman Sprey.

ALEXANDER FILIUS en JELMER DOBBE hebben 1 juni Bartolus advocaten opgericht, in Amsterdam. Het kantoor richt zich op juridisch advies aan de investment management sector. Filius en Dobbe hebben beiden ervaring bij grote advocatenkantoren en vermogensbeheerders/merchant banks.

Het Amsterdamse nichekantoor Project Moore heeft IRENE FEENSTRA benoemd tot partner. Zij is gespecialiseerd in IT- en aanbestedingsrecht en is sinds 2015 aan Project Moore verbonden.

ANDRÉ KAMPS is in september begonnen als juridisch adviseur bij ICTRecht, locatie Groningen. Hij was hiervoor werkzaam bij de organisaties Software Borg en De IT-jurist.

Advocaat BRAM LINNARTZ en belastingadviseur THIERRY CHARON zijn toegetreden tot het dagelijks bestuur van Loyens & Loeff. Ze volgen Marieke Bakker en Gert-Wim van de Meent op. Linnartz, is benoemd tot managing partner.

BARBARA VAN HUSSEN, specialist in de M&A-praktijk, heeft zich per 1 oktober aangesloten bij de JanssenBroekhuysen Advocaten in AMsterdam. Zij is voormalig managing partner van DLA Piper Amsterdam.

JAN TER HORST heeft zich als partner aangesloten bij Legaltree. Ter Horst is afkomstig van Eversheds Sutherland, waar hij managing partner was. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en contractenrecht.

MITCHEL DUITS is op 1 oktober  gestart als kandidaat-notaris bij Hekkelman Notarissen. Hij is op de sectie ondernemingsrecht aan de slag gegaan.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand