Carrièrewisselingen bij De Brauw Blackstone Westbroek, Boekel De Nerée, NautaDutilh

Delen:

Onlangs verscheen de november-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Jaap de Keijzer (48) werkt per 1 november bij De Brauw Blackstone Westbroek in Brussel. De Keijzer was sinds 1 oktober 2009 lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit en is van 1989 tot 2009 verbonden geweest aan De Brauw, van 2001 tot 2006 als managing partner. De Keijzer zal zich richten op het algemene mededingingsrecht, staatssteun en op de diverse gereguleerde sectoren, met inbegrip van met name de financiële sector.

Frederieke Leeflang (42), partner EU & Competition, is per 20 september toegetreden tot de Raad van Bestuur van Boekel De Nerée. Binnen het bestuur is zij verantwoordelijk voor de strategie en positionering van het kantoor in de komende jaren. Leeflang volgt Ferdinand Mason op, die vanuit het kantoor in Londen als Head of International Strategy verantwoordelijk is voor het buitenlandbeleid.

NautaDutilh heeft vier nieuwe partners benoemd. David van Ee (35) bij Vastgoed & Infrastructuur, Jean-Marc Groelly (36) voor het fiscale team, Anne Marie Verschuur (33), gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en Diederik Vriesendorp (38) in Banking & Finance.

Oprichter en naamgever Rob Faasen is per 1 oktober uit het managementteam van Eversheds Faasen gestapt om zich weer volledig te kunnen richten op de praktijk. Faasen was bijna tien jaar managing partner; hij wordt opgevolgd door Eversheds-partner Ingrid van Berkel. Zij zal samen met zittend bestuurder Jan ter Horst leiding geven aan de ruim 85 medewerkers van het kantoor.

Per 1 oktober is Stijn van der Stap het ondernemingsrechtteam van Eversheds Faasen komen versterken. Voor zijn overstap was Van der Stap verbonden aan Houthoff Buruma, waar hij jarenlang werkzaam was in de M&A praktijk. Van der Stap is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en heeft ruime ervaring op het gebied van vennootschapsrecht en commerciële overeenkomsten.

Frans-Jozef Crousen (49) is per 1 juli toegetreden tot de Corporate transactiepraktijk van Kennedy Van der Laan. Tot deze praktijk is ook Hans van Ramshorst (62) toegetreden, per 3 oktober. Beiden zijn voormalige partners van de praktijk ondernemingsrecht van Van Doorne. Crousen is inmiddels ruim twintig jaar actief in de ondernemingsrechtpraktijk. In zijn praktijk richt hij zich voornamelijk op transacties. Van Ramshorst heeft veel ervaring op vennootschapsrechtelijk gebied, zoals (grensoverschrijdende) fusies en overnames, reorganisaties, internationale samenwerkingsverbanden en aandeelhoudersovereenkomsten.

Schipper Noordam advocaten heeft per 1 september de sectie Vennootschapsrecht van het kantoor met Carmen Bakas uitgebreid. Bakas was eerder advocaat bij onder meer Stibbe in Londen en KPMG in Singapore. Tot 1 september was zij rechter bij de Rechtbank Breda. Bakas gaat onder meer werken voor de Azië Desk van Schipper Noordam.

Emanuel van Praag is in dienst getreden bij Hart advocaten in Amsterdam. Hij zal zich bezighouden met zaken op het gebied van financieel recht. Daarnaast verricht Van Praag promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam naar grensoverschrijdende financiële dienstverlening.

Met ingang van 1 september is Ruud Jungschläger (30) in dienst is getreden bij BLIX Advocaten. Jungschläger zal zich voornamelijk gaan bezighouden met het insolventie- en procesrecht. Voorheen was hij werkzaam bij Jacobs Legal te Amsterdam.

Per 1 augustus heeft Arcagna Advocaten zijn deuren geopend. Het Amsterdamse kantoor richt zich op de nationale en internationale fiscale advisering van vermogende particulieren en bijbehorende familiebedrijven. Het kantoor zal de komende periode groeien tot maximaal vijftien advocaten en belastingadviseurs.

Allen & Overy heeft per 1 november Floris Pierik tot counsel benoemd. Pierik (36) is werkzaam op het gebied van ondernemingsrecht. Hij is gespecialiseerd in fusies en overnames zowel van beursgenoteerde ondernemingen als in de private sector, inclusief private equity. Hij heeft voorts ruime ervaring opgedaan bij het opzetten en herstructureren van joint ventures en in venture capital transacties.

Per 1 oktober is Liselot Hamminga (39) toegetreden tot de maatschap van Trip Advocaten & Notarissen. Zij is vanaf 2001 werkzaam als advocaat bij Trip in Groningen. Binnen de sectie Ondernemingsrecht heeft zij zich gespecialiseerd in internationale transacties en effectenrecht.
Per 1 oktober is Arie Mes (23) als junior kandidaat-notaris in dienst getreden bij Trip. Hij zal zich met name met ondernemingsrecht, maar ook met commercieel vastgoed gaan bezighouden.

Joke Bodewits (30) is per 1 oktober in dienst getreden bij Bergh Stoop & Sanders advocaten in Amsterdam. Bodewits begon haar carrière in 2006 bij Hogan Lovells, waar zij werkzaam was op de sectie intellectuele eigendomsrecht en IT. Ze houdt zich bezig met alle aspecten van het IE-recht en IT. Voorts heeft Bodewits uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van privacyrecht en gegevensbescherming.

Hart Advocaten heeft zich versterkt met de komst van Marieke Heltzel (24). Zij gaat aan de slag als knowhowmedewerkster op het gebied van het financieel recht.

Vanaf 1 november 2011 heeft Buren van Velzen Guelen NV (BvVG) zich met de komst van Barbara Hagemann (36) als senior advocaat versterkt. Hagemann is afkomstig van de sectie Employment & Employee benefits van De Brauw Blackstone Westbroek waar zij zo’n 10 jaar werkzaam is geweest. Zij heeft zeer ruime ervaring met alle facetten van het arbeidsrecht, zowel met het adviseren, begeleiden als procederen.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven