Carrièrewisselingen bij Dijkstra Voermans, Ekelmans & Meijer Advocaten, CMS

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Dijkstra Voermans breidt haar procespraktijk in Rotterdam uit met de komst van mr. Ton van Oosten (42). Ton wordt in Rotterdam verantwoordelijk voor het verder uitbreiden van de commerciële procespraktijk en het opzetten van een corporate litigation praktijk. De procespraktijk vormt een logische aanvulling op de reeds bestaande ondernemingsrecht-, arbeidsrecht- en herstructureringspraktijken van de Rotterdamse vestiging. Ton van Oosten is ruim 16 jaar advocaat en heeft onder meer gewerkt bij Houthoff Buruma, Simmons & Simmons en Kneppelhout & Korthals. Hij is tevens als jurist werkzaam geweest in het bedrijfsleven.

Ekelmans & Meijer Advocaten in Den Haag heeft haar expertise per 1 januari fors uitgebreid. Het kantoor verwelkomt twee teams afkomstig van VMW Taxand te Amsterdam.
Georg van Daal sluit zich aan bij de sectie Ondernemingsrecht. Hij neemt drie ervaren advocaten mee: Annemiek Vermeijden, Godfried van Berkel en Derk de Wolf.
Mohamed Bouallouch wordt de kartrekker van de fiscale praktijk van Ekelmans & Meijer. Hij neemt drie ervaren fiscalisten mee: Diederik van Noorloos, Bert Schröter en Tom de Kleijn.

Bart de Man is per 1 januari 2014 de nieuwe Managing Partner bij Kennedy Van der Laan. In deze rol volgt hij Casper Schouten op die sinds 2010 een bestuursfunctie bekleedde. Tevens treedt Patrick Wit op deze datum toe tot het Dagelijks Bestuur, waarin ook Cécile Schobben als Managing Director zitting heeft.
Casper Schouten zal zich als partner weer volledig richten op het bedienen van zijn cliënten in de Onroerend Goed- en Bouwrechtpraktijk.

CMS Nederland heeft per 1 januari de volgende advocaten benoemd: Partner/aandeelhouder: Bas Baks, Junior partner: Ellen Gielen, Salaried Partner: Simon Hardonk.
Bas Baks (1974), praktijkgroep Litigation & Insurance, is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een focus op technische schades, waaronder bouwgerelateerde kwesties, en D&O.
Ellen Gielen (1970), praktijkgroep Commercial Law, adviseert partijen die actief zijn op het gebied van farmaceutische producten, medische hulpmiddelen en voedingsproducten over overeenkomsten als distributie-, agentuur- en fabricage- en betreffende klinisch onderzoek.
Simon Hardonk (1976), praktijkgroep Corporate Restructuring & Insolvency, adviseert zowel ondernemingen als financiële instellingen op het gebied van herstructureringen en herfinancieringen.

De heer R.A.M.L. van Oeijen, partner bij Holla Advocaten, is tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders gekozen tot nieuwe CFO van Holla Poelman van Leeuwen N.V. Na 5 jaar de rol van CFO op zich te hebben genomen heeft mr. Bas van Dooren zijn verantwoordelijkheden per 13 december 2013 overgedragen aan Reinoud van Oeijen.

Per 1 januari is de heer Serge Schuurman als advocaat/partner toegetreden tot VanGoud Advocaten te Arnhem (nichekantoor voor Vastgoed en Overheid). “Serge was werkzaam als advocaat bouw- en aanbestedingsrecht bij Bierman Advocaten te Tiel en komt ons kantoor op dit terrein versterken.”
Daarnaast is mevrouw Martine Stokdijk als advocaat/partner toegetreden tot VanGoud Advocaten te Arnhem (nichekantoor voor Vastgoed en Overheid). Martine was werkzaam als advocaat op de vastgoedsectie van Hekkelman Advocaten en Notarissen te Arnhem en heeft een brede civielrechtelijke vastgoedpraktijk. Zij komt het kantoor op ditzelfde terrein versterken.

Keesjan Verhoog MRE is recent toegetreden tot Wintertaling advocaten & notarissen te Amsterdam. Samen met Edo Smid zal hij verantwoordelijk zijn voor het team Real Estate M&A binnen Wintertaling dat transacties begeleidt voor professionele investeerders en institutionele partijen in Nederland en Europa. Verhoog beschikt als voormalig jurist en investment director van Unibail Rodamco over een uitgebreide transactie-ervaring.

Dundas & Wilson, het toonaangevende Schotse advocatenkantoor, voegt zich bij CMS. De fusie zal worden afgerond op 1 mei 2014. Dundas & Wilson zal toetreden tot het Britse CMS-partnerschap.

Per 2 januari is arbeidsrechtadvocaat Antoine Schijf gestart bij Kennedy Van der Laan. Antoine (1982) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht, met als afstudeerrichting Recht en onderneming. Na zijn studie is Antoine als advocaat 4,5 jaar werkzaam geweest bij Allen & Overy in Amsterdam. Nu maakt hij de overstap naar Kennedy Van der Laan om de arbeidsrechtpraktijk te versterken.

Iman Brinkman (37) is per 1 januari 2014 benoemd tot partner bij het Haagse advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Brinkman richt zich op de energiesector. Hij leidt samen met Berend Jan Drijber het Energieteam. Hij is sinds 2011 aan Pels Rijcken verbonden.

Otto Volgenant (44) is per 1 januari 2014 partner bij Boekx Advocaten, een Amsterdams nichekantoor gespecialiseerd in mediarecht en intellectuele eigendom. Otto is afkomstig van Kennedy Van der Laan. Hij was daar sinds 1993 werkzaam als advocaat en werd in 2001 benoemd tot partner. Bij Boekx zal hij zich richten op de verdere groei van zijn media- en entertainmentpraktijk.

Per 1 december 2013 heeft Maurits Jan Voogt de overstap gemaakt van De Brauw Blackstone Westbroek naar Bergh Stoop & Sanders Advocaten in Amsterdam. Bij Bergh Stoop & Sanders procedeert en adviseert Voogt op het gebied van het ondernemingsrecht. Hij richt zich met name op het gebied van fusies en overnames, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheid.

Het wereldwijde advocatenkantoor Hogan Lovells en het vooraanstaand Zuid-Afrikaans advocatenkantoor Routledge Modise hebben aangekondigd dat hun beider maatschappen een combinatie van de kantoren hebben goedgekeurd.

Op 11 december 2013 is EMLaw gestart. EMLaw biedt advocatuur op het gebied intellectuele eigendom en mededinging. Oprichter is Eric Matser, voorheen verbonden aan VDB en Poelmann van den Broek. EMLaw is gevestigd in Oosterbeek.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven