Carrièrewisselingen bij DVDW Advocaten, Straatman Koster, Simmons & Simmons

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Met ingang van 1 oktober 2013 is Wendy de Jong verbonden als partner aan DVDW Advocaten. Wendy adviseert en procedeert op het gebied van arbeidsrecht. Zij houdt zich op dit terrein onder meer bezig met reorganisaties,  individueel ontslagrecht (m.n. statutair directeur), arbeidsovereenkomsten, (wijziging) arbeidsvoorwaarden en medezeggenschapsrecht.

Marieke Driessen is benoemd tot Of Counsel bij Simmons & Simmons. Marieke heeft ruim 16 jaar ervaring in het adviseren van Nederlandse en internationale financiële instellingen en bedrijven met betrekking tot complexe financiële transacties op het gebied van capital markets en structured finance.

Emma Bevers heeft per 1 oktober 2013 de overstap gemaakt naar Clingendael Advocaten.

Per 1 oktober is Christine Visser als partner verbonden aan Straatman Koster Advocaten. Visser is gespecialiseerd op het terrein van het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht, in het bijzonder het ruimtelijk bestuursrecht, milieu- en natuurbeschermingsrecht. Eerder was zij werkzaam bij Houthoff Buruma en AKD.

Met ingang van 1 september jl. is Samira Kousedghi als advocaat gestart bij De Metz Advocaten N.V. te Amsterdam. Hiervoor was zij onder meer werkzaam bij DVDW Advocaten. Samira adviseert en procedeert over ondernemingsrechtelijke vraagstukken en wordt betrokken bij nationale en internationale (distressed) M&A transacties, private equity deals en (her)financieringen. Bij De Metz Advocaten zal zij zich naast deze gebieden verder specialiseren in het bank- en effectenrecht en het geven van advies op het terrein van financiële toezichtwetgeving.

Erik Jansen treedt op 1 januari 2014 toe als aandeelhouder van Poelmann van den Broek N.V. De insolventierecht- en ondernemingsrechtspecialist is ruim zeven jaar bij het Nijmeegse advocatenkantoor werkzaam.

Met ingang van 1 oktober 2013 versterkt vFAS advocaat en mediator Thomas Christoph het specialistenteam van ZonFamilierechtGroep. Hij zal zich naast erfrecht voornamelijk richten op scheidingen van ondernemers.

Deze maand is Maverick Advocaten N.V. gestart. Maverick is het eerste boutique-advocatenkantoor in Nederland dat zich toelegt op het mededingingsrecht, economische regulering en consumentenrecht. De oprichters zijn Bas Braeken, Diederik Schrijvershof en Martijn van de Hel. Alle drie zijn allround mededingingsadvocaten met specifieke kennis en ervaring in verschillende sectoren. Gezamenlijk hebben zij bijna 40 jaar werkervaring in de top van de advocatuur.

Na 22 jaar brede praktijkervaring in het notariaat, zowel op grote als kleine kantoren, gaat Robert Helder als universitair docent aan de Universiteit Utrecht/Molengraaff Instituut een bijdrage leveren aan het opnieuw vormgeven van de notariële opleiding binnen de rechtenstudie in Utrecht. De nadruk zal liggen op het formele recht van het notarisambt en op ondernemingsrecht.

Per 1 september is Marcus Huisman als partner toegetreden tot Bird & Bird’s internationale HR Services Group. Huisman heeft bijna 20 jaar ervaring in het adviseren van bedrijven op het gebied van het in het gehele arbeidsrecht spectrum met een focus op het medezeggenschapsrecht en procesvoering.

Ondernemingsrechtadvocaat Kamla Besançon is per 1 september tot partner benoemd bij het Nederlands-Caribische kantoor VanEps Kunneman VanDoorne. De partnerbenoeming past in de ontwikkeling van het kantoor, dat consistente groei laat zien en sinds 2011 vijf vestigingen heeft. Kamla leidt de vestiging van het kantoor te Sint Maarten.

Met ingang van 1 augustus heeft Ottilie Laan haar praktijk voortgezet bij Stijl advocaten te Amsterdam. Zij is als advocaat en bedrijfsjurist gespecialiseerd in het structureren en projectmatig begeleiden van PPS- en bouwprojecten in de vorm van lifecycle contracten (DBFM(O)) inclusief de bijbehorende (project)financieringsaspecten, geïntegreerde contracten (D&C, UAV-GC, EPC), gebiedsontwikkeling, joint ventures en traditionele bouwcontracten.

Micheline Don is per 1 september toegetreden als partner tot De Grave De Mönnink Spliet Advocaten in Amsterdam. Zij stapt over van NautaDutilh naar De Grave De Mönnink Spliet om als partner haar praktijk op het gebied van adviseren en procederen over intellectueel eigendomsrecht, informaticarecht en commerciële contracten verder uit te bouwen.

Van Benthem & Keulen heeft per augustus de praktijkgroep Ondernemingsrecht en de praktijkgroep Banking & Finance uitgebreid. Isabel van Tuyll van Serooskerken is per 1 augustus als medewerkster bij de praktijkgroep ondernemingsrecht gestart. Zij werkte meer dan drie jaar bij Houthoff Buruma en adviseert en procedeert op het gebied van commerciële contracten en ondernemingsrechtelijke kwesties. Stefan Holterman is de praktijkgroep Banking & Finance komen versterken in de functie van medewerker. Hij is gespecialiseerd in het effectenrecht en heeft hiervoor 4,5 jaar bij advocatenkantoor Wijn & Stael gewerkt.

Gerrit Adriaan van der Veen is met ingang van 15 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar Milieurecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, vanwege de Stichting Groninger Universiteitsfonds.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven