Carrièrewisselingen bij PlasBossinade, Van der Feltz, VBC Notarissen

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Tom MulderTom Mulder is per 1 november overgestapt van Groeneveld Groep naar PANalytical. Mulder is General Counsel & Head of Compliance.

Peter Fousert is met ingang van 1 oktober de nieuwe bestuursvoorzitter van het Dagelijks Bestuur van PlasBossinade Advocaten NV. Hij neemt hiermee de positie van Jan Leo de Hoop over. Stefan Mak treedt als lid van het Dagelijks Bestuur toe. De Hoop zet zijn praktijk op het gebied van het ondernemingsrecht bij PlasBossinade voort.

Marc HouwelingMarc Houweling (33) is per 1 oktober 2016 als partner verbonden aan Van der Feltz advocaten in Den Haag. Hij is vastgoedadvocaat en gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht en het civiele bouw- en vastgoedrecht.

MR1611 PRS 4 SchermerhornKandidaat-notaris Teun Schermerhorn is toegetreden tot de directie van VBC Notarissen. Hij bekleedt deze functie naast zijn rol als eindverantwoordelijke van Notariswinkel, het consumentenlabel van VBC.

Rense Lubach is op 1 oktober als senior advocaat overgestapt van Houthoff Buruma naar Nysingh advocaten-notarissen in Arnhem. Lubach heeft zich gespecialiseerd in vraagstukken op het grensvlak van publiek- en privaatrecht, met een bijzondere focus op overheidsprivaatrecht en overheidsaansprakelijkheid.

Marco MeijerMarco Meijer is per 1 oktober als partner overgestapt van Fort advocaten naar Van Till advocaten. Meijer is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Martine MessinkMartine Messink heeft per oktober de overstap gemaakt van SWDV advocaten naar arbeidsrechtkantoor Workx advocaten in Amsterdam. Met de komst van Messink bestaat het team van Workx advocaten uit zes gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten.

Op 1 september is Boris Kocken gestart bij Borg advocaten in Bussum, een kantoor dat actief is op het raakvlak van overheid en onderneming. Kocken is gespecialiseerd in het bestuursrecht, bestuurlijk en strafrechtelijk sanctierecht en omgevingsrecht, en op het gebied van gebouwd cultureel erfgoed.

Angela MannaertsDe Nederlandse advocate Angela Mannaerts is per 1 oktober als partner overgestapt van Studio Legale PMT naar het Italiaanse advocatenkantoor CDP Studio Legale Associato. Mannaerts is lid van de Orde van Advocaten van Amsterdam, Rome en New York State.

Claudia JanssensPer 1 september heeft Claudia Janssens de overstap gemaakt naar Köster Advocaten in Haarlem. Hier zal zij de groeiende vastgoedrechtpraktijk versterken, waarbij zij zich met name zal toeleggen op huurrecht. Hiervoor werkte Janssens bij Spaans Advocaten.

Ger van Essen is per 1 oktober in dienst getreden als senior medewerker bij Simmons & Simmons. Hij maakt deel uit van het Amsterdamse internationale arbitrage- en procesrechtteam.  Van Essen is gespecialiseerd in de internationale procespraktijk en heeft ervaring in NAI en ICC arbitrage. Hij is afkomstig van Bird & Bird.

Hoking CheungHoking Cheung is benoemd tot hoofdbedrijfsjurist op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Na acht jaar als director de praktijkgroep publieke sector te hebben geleid bij Emeritor Consulting keert hij terug bij de Rijksoverheid.

AKD heeft per 5 oktober haar Luxemburgse vestiging versterkt met de aanstelling van de nieuwe partner Cécile Jager. Het Luxemburgse team, dat zich voornamelijk op corporate structuring, belastingadvies, banking & finance en beleggingsfondsen richt, bestaat nu  vijftien advocaten en belastingadviseurs. Jager komt van het Luxemburgse Bonn Steichen & Partners.

Valegis Advocaten heeft per 1 oktober 2016 versterking gekregen van twee nieuwe advocaten: Fleur van Bree en Roy Rouwen. Van Bree komt de vestiging in Den Haag versterken. Zij is gespecialiseerd in het arbeids-, onderwijs- en ambtenarenrecht en afkomstig van Haagstate Advocaten. Rouwen zal hoofdzakelijk werkzaam zijn op onze vestiging in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het vastgoed- en procesrecht en afkomstig van Labré Advocaten te Amsterdam.

Peter van EijkPeter van Eijk is sinds 12 september 2016 als advocaat werkzaam bij GMW advocaten in Den Haag. Peter heeft veel ervaring met nationale en internationale schadeclaims. Voorheen was hij werkzaam bij dElb Advocaten in Den Haag.

Per 12 september 2016 is Danny Vlasblom als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Voor zijn overstap was hij 10 jaar werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, met name in de civiele procespraktijk. Danny heeft ook ervaring opgedaan op het gebied van energierecht en procederen in cassatie.

Advocaat John Beer (1952) is op 8 september in Madrid gekozen tot de nieuwe president van de Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL). Daarmee volgt hij de Duitser Paul Kuhn op, die de organisatie sinds 2014 heeft geleid. Tot zijn benoeming als president was hij voorzitter van de European Exchange Group Product Liability, Pharmaceutical and Mass Tort.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven