Carrièrewisselingen bij Poelmann van den Broek, Banning, CMS Derks Star Busmann

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die in de afgelopen weken op de webredactie zijn binnengekomen.

Mr. Martijn Stammes versterkt sinds 1 augustus jl. de familierechtpraktijk van Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten. Stammes is een ervaren familierecht­advocaat en adviseert, procedeert en bemiddelt inzake echtscheidingen, boedelver­delingen, alimentatie, pensioenverevening, omgangsregelingen, ouderlijk gezag en erfrecht.

Het arrondissement ’s-Hertogenbosch heeft sinds augustus voor het eerst sinds 1876 een civiele cassatieadvocaat. BANNING meldt met genoegen dat mr. M.A.J.G. (Marc) Janssen op 28 augustus 2012 als advocaat bij de Hoge Raad is toegelaten. Hij is hiermee de enige cassatieadvocaat in deze regio.

Jeroen Brinkman is per 1 september 2012 bij Poelmann van den Broek gestart als teamleider in onze sectie Huur- en onroerend goedrecht.
Jeroen Brinkman werkte sinds 2000 als advocaat huurrecht en faillissementsrecht bij een advocatenkantoor in het oosten van het land en is in de markt een bekend gezicht. Jeroen heeft de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrechtadvocaten cum laude afgesloten.

Hekkelman Advocaten & Notarissen uit Nijmegen en Arnhem heeft zijn snel groeiende praktijkgroepen ‘Agribusiness & Landelijk gebied’ en ‘Overheid’ een flinke impuls gegeven door de hoogleraren Tonny Nijmeijer en Willem Bruil aan zich te verbinden. De hoogleraren zullen de advocaten bijstaan met juridisch advies op het gebied van agrarisch recht respectievelijk bestuurlijk recht en verder invulling geven aan het in-house wetenschappelijk kenniscentrum van Hekkelman.

Advocatenkantoor Banning N.V. heeft per 1 september 2012 Adriaan Buyserd (29) als medewerker aangesteld. Hij versterkt de sectie EU & Mededinging. Buyserd was voorheen werkzaam als advocaat-medewerker bij Houthoff Buruma.

Per 1 september 2012 traden Ben Baldwin en Bart Joosen toe tot CMS Derks Star Busmann, waar zij hun Financial Services praktijk zullen voortzetten. Hun komst verbreedt de bestaande competenties van de specialisten van de Nederlandse Banking & Finance groep van CMS. Baldwin en Joosen brengen een schat aan kennis op het vlak van het toezicht op de financiële sector (zowel het gedragstoezicht als het prudentieel toezicht).

Per 1 september jl. is Sana Derksen-Mehadi als partner verbonden aan Straatman Koster Advocaten. Sana is gespecialiseerd in aan- en verkoop transacties, turnkey-transacties, financieringen en vastgoed gerelateerd ondernemingsrecht. Zij adviseert (internationale) beleggers en projectontwikkelaars. Zij is afkomstig van Houthoff Buruma.

Lonneke Battiato-Derksen is met ingang van 1 september als vastgoed- en huurrechtspecialist werkzaam bij JPR Advocaten te Doetinchem. JPR Advocaten heeft vestigingen in Deventer, Doetinchem en Enschede. Lonneke Battiato-Derksen was in de periode 2004 tot 1 september 2012 werkzaam bij Hekkelman Advocaten & Notarissen te Arnhem en Nijmegen.

Anne Hakvoort is per 1 september 2012 over gestapt van NautaDutilh naar Eversheds Faasen. Zij zal daar het Banking & Finance team gaan versterken. Bij NautaDutilh heeft Anne ruime ervaring opgedaan in equity en debt kapitaalmarkttransacties, securitisaties en complexe transacties in financiële producten. Anne heeft tevens ervaring in de financiële procespraktijk en financiële herstructureringen.
Daarnaast zal Saskia van den Honert per 24 september het arbeidsrechtteam van Eversheds Faasen gaan versterken in Amsterdam. Saskia is afkomstig van Clifford Chance, waar zij 4 jaar heeft gewerkt. Met de ervaring die zij heeft opgedaan met internationale kwesties en M&A gerelateerd werk, past zij goed binnen de brede arbeidspraktijk van Eversheds Faasen. Naast de hiervoor genoemde werkzaamheden, zal Saskia zich bezig houden met alle overige aspecten van het arbeids- en medezeggenschapsrecht.

Mevrouw dr. mr. J.B. (Hanneke) Spath (1978, Nijmegen) is met ingang van 1 september 2012 benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Per 1 augustus is Aleid de Savornin Lohman overgestapt naar AlpInvest Partners B.V. waar zij aan de slag gaat als Senior Legal Counsel. Hiervoor was ze werkzaam bij Allen & Overy LLP.

Lara Hesseling heeft per 1 juli de overstap gemaakt van Hartman LMH Notarissen naar Rijssenbeek Advocaten waar ze is aangesteld als notarieel jurist. Lara heeft zich gespecialiseerd in het appartementsrecht, onder meer de uitleg van en advisering over splitsingsakten en het wijzigen van splitsingsakten ten behoeve van Verenigingen van Eigenaars.

Femke van der Heijden is per 1 juli als advocaat werkzaam bij Frantzen Advocaten. “Na eerst 6 jaar bij Houthoff Buruma te hebben gewerkt en vervolgens 6 jaar als interim jurist werkzaam te zijn geweest, ben ik per 1 juli jl. als advocaat gaan werken bij Frantzen Advocaten in Ouderkerk aan de Amstel. Net als de afgelopen jaren houd ik mij daar bezig met omgevingsrecht en aanverwante rechtsgebieden. Dat is ook het vakgebied waarin Frantzen Advocaten is gespecialiseerd.”

Salomons van der Valk advocaten heeft per 1 mei 2012 Sabine Boellaard-Roeters van Lennep als advocaat aangesteld. Daarvoor was zij als advocaat werkzaam bij GMW Advocaten.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven