Personalia

Carrièrewisselingen bij Scholten Legal, AdvocatenvanOranje, LEAN LAWYERS

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Huug ScholtenHUUG SCHOLTEN (1980) heeft in januari 2018 advocatenkantoor Scholten Legal in Amsterdam opgericht. Scholten adviseert en procedeert op het gebied van financieel recht en consumentenrecht. Daarnaast heeft hij een algemene civiele procespraktijk. Hiervoor was Scholten als senior legal counsel werkzaam bij ABN AMRO Bank met als aandachtsgebied retail & private lending.

John van LooJOHN VAN LOO heeft zich op 1 januari aangesloten bij AdvocatenvanOranje in Amsterdam en neemt zijn ondernemingsrechtpraktijk mee. Van Loo is afkomstig van Labré advocaten.

EWOUT JANSEN versterkt met ingang van januari LEAN LAWYERS als senior counsel. Jansen heeft wetenschappelijke en cassatie-ervaring.

Lotte HoorntjePer begin 2018 heeft JUR Juridisch Vastgoedmanagement en Advocatuur zich versterkt met de komst van LOTTE HOORNTJE. Hoorntje heeft ervaring op het gebied van het vastgoedrecht en in het bijzonder het huurrecht. Zij heeft haar ervaring zowel opgedaan in de advocatuur, bij AKD Advocaten en Notarissen, als in het bedrijfsleven bij onder meer Unibail-Rodamco.

Bas CollardAKD heeft BAS COLLARD aangetrokken als senior medewerker voor de Bouw & Vastgoedpraktijk. Collard gaat zich bij AKD met name richten op de transactiepraktijk en projectontwikkeling.

Baker McKenzie heeft haar Trade en Compliance-praktijk in Amsterdam versterkt dankzij partner PAUL AMBERG die het kantoor in Chicago voor minstens twee jaar verruilt voor het kantoor in Amsterdam.

Martijn van AnsemMARTIJN VAN ANSEM is beëdigd als toegevoegd notaris. Hij is werkzaam bij BarentsKrans en gespecialiseerd in ondernemings- en rechtspersonenrecht.

Dirkzwager advocaten & notarissen krijgt er een nieuwe expertise bij: civiele cassatie. Advocaat Gezondheidszorg TOM VAN MALSEM heeft het toelatingsexamen afgelegd dat toegang verschaft tot de civiele cassatiebalie.

Karien LagrouwPer 1 januari 2018 versterkt advocaat KARIEN LAGROUW het multidisciplinaire Vastgoedteam van TeekensKarstens. Lagrouw is ruim acht jaar werkzaam in de advocatuur en is gespecialiseerd op het gebied van projectontwikkeling, omgevingsrecht en bestuursrechtelijke zaken.

Jurgen de PoorterTilburg University heeft prof. dr. JURGEN DE POORTER met ingang van 1 februari 2018 benoemd tot fulltime hoogleraar op de kernleerstoel Bestuursrecht. De Poorter (1974) was (parttime) bijzonder hoogleraar Bestuurs(proces)recht aan Tilburg University en raadadviseur bij de Raad van State. De Poorter is rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Den Haag.

Bond Advocaten heeft op 1 februari 2018 in Amsterdam haar deuren geopend als eerste finance boutique van Nederland. Bond Advocaten bestaat uit ROGER VAN BUUREN (45), JOANNES DE BONT (43) en DUCO BLIJDENSTEIN (33).  De partners zijn allen specialisten op het gebied van financieringen en zekerheden en zijn eerder werkzaam geweest bij Clifford Chance, Loyens & Loeff, Stibbe en Norton Rose.

Matthias KuscherDe Brauw Blackstone Westbroek heeft de 37-jarige MATTHIAS KUSCHER benoemd als partner. Kuscher is gespecialiseerd in internationale arbitrage en procedures.

Maarten VerrestMAARTEN VERREST is per 16 januari toegetreden als partner bij Keijser Van der Velden N.V. Na 11 jaar AFM heeft Maarten besloten terug de juridische dienstverlening in te gaan. Hij richt zich bij Keijser Van der Velden N.V. onder meer op handhaving en compliance, personentoetsingen, vergunningen en vrijstellingen, investment management en marktmisbruik.

DLA Piper Amsterdam heeft JEAN PAUL DRESEN per 1 februari 2018 als Legal Director aangesteld ter versterking van haar Tax praktijk. Dresen is afkomstig van Houthoff.

BIRD KORTLAND is per 1 januari gestart bij Bird & Bird als advocaat-stagiaire, waar zij de regulatory praktijkgroep gaat versterken, waarbij zij zich vooral toe zal leggen op het energierecht.

FRANKA VAN BUUREN startte per 1 januari bij Bird & Bird als advocaat-stagiair. Ze versterkt de Corporate praktijkgroep.

CLEMENS MOLLE is op 1 januari begonnen bij Bird & Bird als advocaat-stagiaire. Hij gaat de praktijkgroep IP versterken.

IRIS STREPPEL is per 1 januari gestart bij Bird & Bird als advocaat-stagiair. Ze gaat de praktijkgroep Employment versterken.

Marianne Minnecré-KrachtPer 1 februari is MARIANNE MINNECRÉ-KRACHT (41) gestart als Principal Regulatory Counsel bij Bird & Bird. Minnecré-Kracht gaat zich richten op het verder uitbouwen van de regulatory-consultancypraktijk. Hiervoor heeft ze diverse adviserende rollen vervuld, onder andere bij het Commissariaat voor de Media en de ACM.

Mariska van de SandenPer 1 februari is associate MARISKA VAN DE SANDEN teruggekeerd bij het internationale advocatenkantoor Bird & Bird. Mariska is gespecialiseerd in het EU & mededingingsrecht. Hiervoor was Mariska werkzaam bij Houthoff.

Hans MulderHANS MULDER (30 jaar) is per 14 februari gestart als advocaat bij Bird & Bird. Hij gaat de sectie arbeidsrecht versterken. Mulder heeft bijzondere aandacht voor flexibele arbeidsrelaties. Eerder was hij werkzaam bij Holla Advocaten.

Robert van LoonROBERT VAN LOON (52) is op 1 februari jl. begonnen als Managing Director van de Legal Software tak van Wolters Kluwer in Nederland (bekend van o.a. Kleos, effacts). Van Loon was de afgelopen twee jaar werkzaam als Managing Director van Legal Intelligence en onderdeel van het management team van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland. Eerder was hij o.a. CEO van IDG Nederland, partner bij Liones en vervulde hij verschillende functies bij VNU Media.

MANON PLOUM heeft HANS VAN TUIJL opgevolgd als notaris bij Daamen de Kort van Tuijl Notarissen te Tilburg.

Dymphy SchuurmanTen Holter Noordam is per 1 februari 2018versterkt met de komst van Associate Partner DYMPHY SCHUURMAN. Schuurman is sinds 2010 verbonden aan Ten Holter Noordam als advocaat Arbeidsrecht en heeft diepgaande en specialistische kennis van de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Tom van DijkDVAN Advocaten heeft fusie- en overname advocaat TOM VAN DIJK (37) benoemd tot salary partner.

Monique RusPer 1 februari 2018 is MONIQUE RUS als partner toegetreden bij Van Benthem & Keulen. Rus is afkomstig van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, waar zij een reputatie heeft opgebouwd als ervaren omgevingsrechtadvocaat.

MARTIJN VAN STEENSEL is het notariaat van Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat komen versterken. Hij is afkomstig van Loyens & Loeff. MARISANNE MARTENS is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit en bij de praktijkgroep Corporate Restructuring/Insolvency van Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat gekomen.

Herman RuiterHERMAN RUITER versterkt sinds 1 februari 2018 als senior advocaat-medewerker de praktijk van Heussen in Amsterdam. Hij is werkzaam op het gebied van internationaal contracten- en handelsrecht in de advies- en procespraktijk. Ruiter werkte hiervoor als bedrijfsjurist voor FrieslandCampina en als advocaat bij Clifford Chance en op Curaçao voor Spigt Dutch Caribbean.

MENNO HEERMA VAN VOSS heeft niche kantoor KEENON opgericht. Heerma van Voss is gespecialiseerd in intellectueel eigendom, marketing, ICT, privacy en e-commerce zaken. Hiervoor was hij werkzaam bij Baker&McKenzie en partner bij SOLV en Ventoux.

Abbas Ali HyderABBAS ALI HYDER is als advocaat in dienst getreden bij Wijn & Stael Advocaten. Hyder richt zich volledig op de M&A-praktijk. Hij was eerder werkzaam CMS te Amsterdam.

Met ingang van 1 februari 2018 TEUNIS BROER toegetreden als partner bij de secties arbeidsrecht en ondernemingsrecht van Bosselaar & Strengers Advocaten in Utrecht. Broer (33) was onder meer verbonden aan de kantoren Langerak Van Roest, BVD en Bierman en werkzaam als griffier bij het gerechtshof te ’s-Hertogenbosch.

Jeroen HeuvingPer 1 februari 2018 is JEROEN HEUVING advocaat en partner bij advocatenkantoor LEAN LAWYERS. Heuving heeft diepgaande kennis van het civiele procesrecht, is universitair docent burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam en redacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk (TvPP). Hiervoor was hij onder meer werkzaam bij Stibbe en Van Diepen Van der Kroef advocaten.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand