Carrièrewisselingen bij Simmons & Simmons, Hogan Lovells, Boekel de Nerée

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Peter VoorheesAdvocatenkantoor Simmons & Simmons heeft Peter Voorhees benoemd tot partner in de Financial Markets groep in Amsterdam.
Peter is afkomstig van Linklaters en zal toetreden op 1 april 2015. Hij is een Amerikaanse capital markets advocaat die is gespecialiseerd in het adviseren van banken, ondernemingen en de overheid bij grensoverschrijdende debt en equity transacties op grond van Rule 144A en Regulation S van de Amerikaanse Securities Act.

Alfred HoogveldHogan Lovells heeft haar dispute resolution praktijk van het Amsterdamse kantoor uitgebreid met de komst van Alfred Hoogveld. Alfred was laatst werkzaam bij Bureau Brandeis in Amsterdam en was eerder partner bij Hughes Hubbard Reed en Managing Partner van Loyens Loeff in Parijs. Alfred heeft meer dan 40 jaar ervaring in de advocatuur en zal de arbitragepraktijk van Hogan Lovells in Amsterdam verder uitbreiden.

Boekel de Nerée benoemd per 1 april Krijn Hoogenboezem, Marc Elshof en Marc Kuijper tot partner. Ook is besloten dat Casper Haket de Corporate/M&A praktijk gaat leiden.
Hoogenboezem is specialist op het gebied van Restructuring & Insolvency, Corporate Litigation en Insurance.Elshof voert een brede praktijk op het gebied van Commercial Law, waaronder commercial contracts en litigation, en heeft een bijzondere focus op IT en privacy.
Kuijper gaat met Frederieke Leeflang de EU & Competion praktijk verder uitbouwen, waarbij zijn focus zal liggen op compettion litigation en Europees recht.
Casper Haket gaat als Head of Corporate/M&A de fusie- en overnamepraktijk nationaal en internationaal verder vormgeven, dit in samenwerking met notaris Cars-Jan van Gool.

Sönke Denker versterkt per direct de afdeling juridisch advies van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). De 35-jarige Duitse jurist houdt zich voornamelijk bezig met het adviseren van Nederlandse bedrijven omtrent het Duitse ondernemingsrecht. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om vragen over algemene voorwaarden, distributieovereenkomsten of e-commerce.

Raadsheer mr Coen Drion (58) maakt per 1 september 2015 de overstap als rechter bij de Hoge Raad der Nederlanden naar advocatenkantoor Jones Day waar hij partner wordt. Hij is daarmee de eerste in de geschiedenis die de overstap maakt van de Hoge Raad naar de advocatuur.

Sjoerd Oosterhuis

Per 1 maart is Sjoerd Oosterhuis overgestapt naar Fender Advocaten in Eindhoven. Oosterhuis heeft als advocaat bij AKD en voorheen Holland Van Gijzen ruime ervaring opgedaan binnen het ondernemingsrecht met een focus op de transactiepraktijk.

Per 1 maart jongstleden is de sectie Ondernemingsrecht van Ploum Lodder Princen in Rotterdam versterkt met Albert Wiggers. Hij stapt over van Simmons & Simmons LLP en treedt aan als partner. Wiggers is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en contractenrecht, en heeft een brede ervaring in fusies & overnames, joint ventures en private equity/venture capital transacties.
Annemarie Douwes (1975) is per 1 maart jl. begonnen als jurist bij de sectie Bestuurs- en Strafrecht van Ploum Lodder Princen. Ze heeft achtereenvolgens gewerkt bij De Brauw Blackstone Westbroek, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Daarnaast is ze rechter-plaatsvervanger.

Michiel van den Brink

Michiel van den Brink (35) is per februari in dienst getreden als advocaat bij Blenheim Advocaten in Amsterdam. Van den Brink zal de algemene (internationale) rechtspraktijk van het kantoor komen versterken. Zijn aandachtsgebieden zijn het algemeen contractenrecht, insolventierecht en vastgoedrecht.

Inge de Laat sluit zich per 1 maart 2015 als partner aan bij het advocatenkantoor Rutgers & Posch in Amsterdam. Tot deze datum was De Laat partner arbeidsrecht bij Kennedy Van der Laan. Zij neemt medewerker Suzan van der Meer mee. Annemarie Roukema (28) is begonnen als advocaat bij Rutgers& Posch. Zij werkte eerder bij advocatenkantoor Boekel de Nerée. Roukema studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Karlijn KapelMet ingang van 20 februari is Karlijn Kapel als advocaat werkzaam bij SørensenWeijers&Co Arbeidsrechtadvocaten in Rotterdam. Kapel heeft naast de Bachelor Rechtsgeleerdheid en de Master Arbeidsrecht, de Bachelor Economie & Bedrijfseconomie behaald.

Jaap MarisJaap Maris is met ingang van 1 maart 2015 als partner toegetreden tot BZSE Advocaten Curaçao.
Maris heeft 10 jaar ervaring in de advocatuur bij twee grote kantoren in Nederland, en 4 jaar ervaring als senior legal counsel bij een grote bank/verzekeraar in Nederland. Zijn kennis en ervaring omvatten het bankrecht, ondernemingsrecht, herstructureringen en contractenrecht.

Harriët Strik en Chantal Grouls (beiden voorheen werkzaam bij BANNING N.V.), zijn samen GS Advocaten gestart. Een nichekantoor met een onderscheidende visie op de juridische dienstverlening. Met GS Legal Services biedt GS Advocaten een uitgebreid dienstenpakket aan waarin verschillende prijsmodaliteiten mogelijk zijn. Met toegang tot een eigen cliënt portaal, wordt tevens voorzien in de behoefte van volledige transparantie. Met meer dan 30 jaar expertise en oog voor hoogwaardige kwaliteit adviseert en begeleidt GS Advocaten ondernemingen. Onafhankelijk en vergaand gespecialiseerd in alle aspecten van het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en privacy recht.

Cees Kersten

Cees Kersten, partner Corporate / M&A bij Van Campen Liem, is op 5 maart door de Rechtbank Amsterdam beëdigd tot notaris. Kersten is sinds 2012 als kandidaat-notaris verbonden aan Van Campen Liem. Daarvoor was hij werkzaam bij Baker & McKenzie in Amsterdam. Hij heeft een transactiegerichte notariële ondernemingsrechtpraktijk en richt zich op internationale herstructureringen, M&A, private equity en venture capital transacties, met een sterke focus op de Verenigde Staten.

Regien HaarboschRegien Haarbosch is per 1 maart jl werkzaam als consultant bij Voxius. Voor haar overstap werkte Regien bij USG Legal. Bij Voxius zal Regien haar werkzaamheden voortzetten binnen executive legal search voor zowel inhouse counsel, advocaten als compliance officers.

Benno Verburgt is per 16 februari partner bij Warendorf advocaten en notarissen in Amsterdam. Verburgt houdt zicht bezig met ‘corporate litigation’. Tevens adviseert hij en procedeer op het gebied van vennootschapsrecht (corporate governance), goederen- en zekerhedenrecht en insolventierecht.
Verburgt was kwam van Lemstra van der Korst.

Michiel BijlooPer 1 februari is Michiel Bijloo (33) teruggekeerd als senior medewerker bij Baker & McKenzie in Amsterdam. De belangrijkste reden voor zijn terugkeer is dat hij zich bij Baker & McKenzie meer kan toeleggen op zijn specialisaties. Bijloo adviseert voornamelijk op het gebied van het contractenrecht in de breedste zin van het woord, met een focus op verkoopstructuren (distributie, franchise, agentuur), internationaal privaatrecht, consumentenrecht en e-commerce.

Renzo Ter Haseborg is per 1 januari toegetreden als partner tot De Grave De Mönnink SplietAdvocaten in Amsterdam. Ter Haseborg is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en pensioenrecht. Hiervoor was hij partner bij Haseborg & Zillinger advocaten.

Vanaf 1 januari is Van der Loeff familierecht advocaten gestart in Amsterdam. Het advocatenkantoor is opgericht door Clasien van de Pas-Rutgers van der Loeff, Joke Uittenhout (beiden voorheen werkzaam bij Wieringa Advocaten) en Bine Spoormans (voorheen partner bij Unger Hielkema Advocaten). De drie partners brengen elk meer dan 25 jaar ervaring in personen- en familierecht mee en werken als mediator en als advocaat.

Met ingang van 1 december heeft advocaten- en notariskantoor AKD Julian Versmissen aangetrokken voor de transactiepraktijk van de bouw- & vastgoedsectie.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven