Carrièrewisselingen bij Snijders Advocaten, CMS, Baker & McKenzie

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Lydia van den HeuvelLydia van den Heuvel versterkt sinds 1 juli het arbeidsrechtteam van Snijders Advocaten in ’s-Hertogenbosch. Eerder werkte Van den Heuvel bij Obvidius Law binnen de sectie arbeidsrecht.

Barbara Lamberts (48) is benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van CMS in Nederland per 1 juli 2016. Eerder was zij bestuurder (CFO) van KPMG en Kinderopvang Nederland. Daarnaast is Erwin Saelens (43) per 1 juli 2016 als hoofd HRM aangesteld. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle Nederlandse HR- en recruitmentactiviteiten binnen CMS. Hij komt van Loyens & Loeff. Het aantrekken van een derde bestuurder in de rol van COO is onderdeel van de gewijzigde governancestructuur die CMS in maart 2016 heeft ingevoerd. Met de benoeming van de nieuwe COO is het nieuwe bestuur van CMS in Nederland compleet en bestaat uit: Willem Hoorneman (managing partner), Erik Vorst (bestuurslid) en Barbara Lamberts (COO).

Baker & McKenzie heeft per 1 juli 2016 twee nieuwe partners benoemd: Mounia Benabdallah binnen de Tax praktijkgroep en Itse Oosterhoff binnen de Litigation praktijkgroep. Benabdallah is als advocaat binnen de Tax praktijk van Baker & McKenzie Amsterdam gespecialiseerd in internationaal fiscaal advies voor M&A, fiscale begeleiding van herstructureringen, integratieprojecten en Tax Policy. Oosterhoff is verbonden aan de praktijkgroep Litigation van Baker & McKenzie Amsterdam en is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over zowel Nederlandse als grensoverschrijdende geschillen.

Tijn van Kamp, Roland Mans en Natascha Geraedts hebben vanState Advocaten in Amsterdam opgericht. Van Kamp is gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht en met name het bouwrecht. Mans en Geraedts zijn gespecialiseerd in bestuursrecht en dan met name het omgevingsrecht. Geraedts en Van Kamp komen van Van Doorne, Mans is afkomstig van De Clercq.

Esther de BruineOp 1 september treedt Esther de Bruine als legal counsel/advocaat in dienst van Hazera B.V., een wereldleider in de zaadindustrie. De Bruine is als advocaat afkomstig van Delta N.V..

Yvo de VriesYvo de Vries (41) is per 1 september als partner toegetreden tot Allen & Overy LLP in Amsterdam. Hij was werkzaam als Senior Director Antitrust bij Philips.

Sander van EssenPer 1 augustus 2016 is Sander van Essen (1973) in dienst getreden van Netlaw om per 1 september 2016 THOMAS SIMON, die op die datum na 25 jaar afscheid neemt, als directeur van Netlaw op te volgen. Van Essen is afkomstig van adviesbureau Dialogue waar hij werkte als coach, mediator en trainer binnen met name de advocatuur. Naast zijn werkzaamheden als directeur van Netlaw heeft Van Essen zijn eigen coaching & consulting bureau.

Tom PeetersTom Peeters is per 1 juli benoemd tot partner bij VanEps Kunneman VanDoorne. Peeters is vastgoedadvocaat bij de vestiging op Bonaire, met bijzondere expertise in de traditionele en duurzame energiesector.

Eline PolakEline Polak (47 jaar) is als partner-aandeelhouder toegetreden bij Mazars Accountants en Belastingadviseurs. Daarmee keert zij na een carrière van tien jaar in de rechterlijke macht terug in de fiscale adviespraktijk. Binnen Mazars, kantoor Amsterdam, zal Polak als fiscaal specialist advies geven op het gebied van btw, douane en overige indirecte belastingen. Als raadsheer-plaatsvervanger blijft ze verbonden aan het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Heleen BiesheuvelHeleen Biesheuvel is met ingang van 1 juli als senior advocaat medewerker in dienst is getreden bij BLIX Advocaten. Ze houdt zich voornamelijk bezig met het beslechten van (nationale en internationale) handelsgeschillen. Voorheen was Biesheuvel werkzaam bij Simmons & Simmons LLP te Amsterdam, sectie Dispute Resolution.

Arnaud Booij en Charlotte Bikkers hebben fiscaal advocatenkantoor Booij Bikkers in Haarlem opgericht. Zij richten zich op het oplossen van geschillen met de belastingdienst. Booij en Bikkers hebben een brede achtergrond in de belastingadvocatuur, zowel nationaal als internationaal. Booij doceert tevens fiscaal recht aan de Universiteit Leiden, is Mfn registermediator en is rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Den Haag. Beiden komen bij De Bont advocaten vandaan.

Daan KorsseDaan Korsse (34) is sinds 1 augustus als advocaat verbonden aan Van der Feltz advocaten in Den Haag. Hij is specialist op het gebied van het Omgevingsrecht, in het bijzonder de bevoegdheden van provincies tot ingrijpen in de ruimtelijke ordening. Hiervoor was Korsse universitair docent Omgevingsrecht bij het Utrecht Centre of Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL).

Annemarie SchoonbeekAnnemarije Schoonbeek is sinds juli als advocaat-partner verbonden aan Andringa Caljé De Jager & Schoonbeek Advocaten (ACJS Advocaten) in Rotterdam. Hiervoor werkte Schoonbeek bij de AFM, Autoriteit Financiële Markten, als advocaat in dienstbetrekking/senior toezichthouder/projectleider.

Karima BolAdvocate Karima Bol (33) is overgestapt naar het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Ze verruilt Maaldrink Vermeulen Advocaten om zich bij Kneppelhout verder te specialiseren in het huurrecht. Daarvoor was Bol werkzaam bij de rechtbank in Rotterdam.

Wouter AdmiraalWouter Admiraal (1977) is op 7 juli 2016 benoemd tot toegevoegd notaris bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Hij adviseert op het gebied van ondernemingsrechtelijke vraagstukken en is zeer ervaren in het begeleiden van transities, waaronder samenwerkingen, fusies en overnames en privatiseringen.

Ruth de Bock is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht, Universiteit van Amsterdam. De Bock gaat onderwijs geven op het gebied van het burgerlijk procesrecht. Daarnaast wil zij aandacht besteden aan zowel de theorie als de praktijk van de civiele rechtspleging. De thema’s kwaliteit en rechtvaardigheid staan daarbij centraal.

Steven HijinkProf. mr. Steven Hijink is met ingang van 1 augustus benoemd tot hoogleraar Jaarrekeningenrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Hijink zal voor twee dagdelen per week verbonden zijn aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R).

Laurens de GraafBarentsKrans heeft Laurens de Graaf per 1 juli 2016 benoemd tot partner. De Graaf is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij heeft ruime ervaring met complexe reorganisaties, werknemersconcurrentie, fusies en overnames, gelijk loon-kwesties, internationale arbeid en onderhandelingen met vakbonden en ondernemingsraden.

Santosh NandramSantosh Nandram is sinds augustus als partner verbonden aan Duzgun & de Roos Advocaten in Amsterdam. Hiervoor was Nandram Inspecteur Rijksbelastingen bij de Belastingdienst Amsterdam.

Niko OertelNiko Oertel (37) is als hoofd van de Duitsland Desk bij advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Oertel werkte hiervoor als Duits Rechtsanwalt bij het Hamburgse advocatenkantoor Lebuhn & Puchta en als juridisch medewerker bij NautaDutilh. In Rotterdam begeleidt hij vanuit zijn specialisatie handels- en ondernemingsrecht als Rechtsanwalt en (binnenkort) advocaat klanten met belangen in Duitsland en vice versa.

Judith Krens is per 1 september als partner verbonden aan het IP/IT-team van Taylor Wessing in Amsterdam. Krens maakt de overstap van Hoyng Rokh Monegier. Krens is gespecialiseerd in (internationale) octrooiprocedures en heeft daarnaast ruime ervaring met andere rechtsgebieden in het intellectueel eigendomsrecht.

Robert SmitRobert Smit (46) is per 1 augustus benoemd tot Regional Chief Operating Officer (COO) Continental Europe bij Clifford Chance. Het betreft een nieuwe functie binnen de organisatie. Smit blijft tevens actief als General Manager van de Amsterdamse vestiging van Clifford Chance.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven