Carrièrewisselingen bij Freshfields Bruckhaus Deringer, HVG Law, Nineyards Law

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Dirk-Jan SmitDirk-Jan Smit is per 1 juni benoemd tot managing partner van het Amsterdamse kantoor van Freshfields Bruckhaus Deringer. Hij volgt daarmee Winfred Knibbeler op, die de functie sinds 2011 bekleedde. Knibbeler blijft de mededingingspraktijk uitoefenen.

HVG Law heeft per 1 juli drie partners benoemd: Susan ten Haaf, Sander van Leeuwen en Martijn Udo de Haes. Ten Haaf focust zich op de verdere opbouw van de Corporate/M&A praktijk in Eindhoven. Van Leeuwen heeft ervaring op het gebied van Real Estate, en De Haes is eindverantwoordelijk op de HVG Law Dutch Desk bij Donahue & Partners in New York.

Suzanne van KetelSuzanne van Ketel heeft zich als partner arbeidsrecht aangesloten bij Nineyards Law in Amsterdam. Ze heeft als specialisatie arbeidsrecht en is afkomstig van Van Diepen Van der Kroef.

Met de benoeming van twee bestuursleden en een financieel directeur heeft advocatenkantoor Boels Zanders een nieuwe leiding gekregen. Algemeen directeur Chantal van Oijen maakte al deel uit van het bestuur. Daar zijn bijgekomen financieel directeur Johan Verhagen en de bestuursleden Jeroen Oehlen en Andries Houtakkers. Deze twee advocaten komen in de plaats van Jean-Luc Coenegracht en Wim Eikendal.

Maarten van DoorenRottier Advocaten uit Den Bosch heeft zich op 1 september aangesloten bij Van Iersel Luchtman (’s-Hertogenbosch/Breda). Ton Rottier wordt partner bij zijn nieuwe kantoor, Rachid Haouli medewerker. Zij zijn deskundig op het terrein van het agrarisch recht.
Op 1 juli heeft ook Maarten van Dooren (foto) zich aangesloten bij Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is afkomstig van Banning Advocaten en houdt zich bezig met M&A.

Channa Samkalden en Tamara Buruma zijn per 1 juli toegetreden als partners tot Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers te Amsterdam. Samkalden richt zich in haar civiele praktijk op mensenrechtenschendingen door de staat en bedrijven. Buruma is gespecialiseerd in (internationaal) strafrecht.

De vastgoedsectie van Labré advocaten te Amsterdam is per september uitgebreid met Stephan Kloosterman.

Tom SaleminkTom Salemink is half augustus in dienst getreden bij de procespraktijk van Clifford Chance in Amsterdam. Hij is afkomstig van Lemstra Van der Korst. Salemink is tevens universitair docent bij het Van der Heijden Instituut van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Armelle TessonPer 1 september is de praktijkgroep Arbeidsrecht van KienhuisHoving versterkt met Armelle Tesson. Tesson is hiervoor onder meer in dienst geweest bij De Kempenaer en Achmea.

Dick IgnacioDick Ignacio is 1 augustus als belastingadviseur in dienst getreden bij Bird & Bird, waar hij de praktijkgroep Tax/Trade & Customs versterkt. Ignacio is gespecialiseerd in douanerecht en Europees handelsrecht. Hij komt van Deloitte.

Jurre Reus is 1 juli begonnen bij Houthoff Buruma, waar hij de IT- en privacypraktijk versterkt..

Marcel van den Nieuwenhuijzen 1 juni als partner toegetreden tot Orange Clover, met een bijzondere focus op de ondernemingsrechtelijke en investment management praktijk.

Juliette SchuelerJuliette Schueler is 7 juli benoemd tot notaris bij Heussen Advocaten & Notarissen. Ze is gespecialiseerd in (nationale en grensoverschrijdende) herstructureringen, joint ventures, fusies en overnames en (her)financieringen.

Steef VerheijenSteef Verheijen is per 1 juli recruiter geworden van Dirkzwager advocaten en notarissen. Hiervoor was Verheijen werkzaam als advocaat-medewerker op de sectie gezondheidszorg van het kantoor.

Met het aantrekken van Aemile van Rappard (40) als advocaat en partner, en Myrte Berkvens (34) als advocaat versterkt Pels Rijcken zijn corporate vastgoedpraktijk. Zij waren werkzaam bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Verder is per 1 september Erik Pijnacker Hordijk (58) begonnen bij Pels Rijcken. Hij is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek en is specialist op het gebied van Europees en mededingingsrecht.

Florian Plate (34) versterkt sinds 1 juli het team van Marxman Advocaten als senior advocaat-medewerker Aanbestedingsrecht binnen de sectie Vastgoed & Overheid.

Baker McKenzie heeft per 1 juli notaris Kim Tan benoemd tot lid van het bestuur van kantoor Amsterdam. CASPER BANZ is per deze datum afgetreden als managing partner en lid van het bestuur.

Notaris Cynthia de Witt Wijnen en advocaat Frenk Huisman zijn benoemd tot partner Real Estate.

Pascal KruitPascal Kruit is sinds 1 augustus partnerbij Boontje Advocaten te Amsterdam. Naast zijn rol als advocaat blijft Kruit als universitair docent arbeidsrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij zal samen met hoogleraar Cees Loonstra de wetenschappelijke basis van Boontje verstevigen.

Rachid BenhadiHekkelman Advocaten heeft Rachid Benhadi per 1 juli benoemd tot partner. Benhadi heeft een brede omgevingsrechtelijke advies- en procespraktijk en is als (buiten)promovendus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Karin HuismanKarin Huisman is sinds 1 juni als advocaat en salary partner werkzaam bij Stellicher advocaten in Arnhem. Zij was eerder werkzaam bij Van Iersel Luchtman Advocaten en is gespecialiseerd in  omgevingsrecht en civiel vastgoed.

Jack BerkJack Berk is sinds mei aangesloten bij het Amsterdamse CLEBER, een nichekantoor op het gebied van ondernemingsrecht, ondernemingsrechtelijke procedures en financiële herstructurering. Hij was twee jaar general counsel van Koninklijke Boskalis Westminster, en daarvoor partner bij Loyens & Loeff.

Gijs van MiddenGijs van Midden versterkt sinds mei als advocaat de praktijkgroep Mededinging & aanbesteding van BarentsKrans. Hij komt van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, waar hij een Europeesrechtelijke praktijk voerde.

Het Rotterdamse advocatenkantoor Van Steenderen MainportLawyers heeft per 1 juli twee nieuwe partners benoemd: Martina Smit en Charlotte van Steenderen.

Brechje van der Velden is per 1 september de opvolgster van Ferdinand Grapperhaus als bestuursvoorzitter van Allen & Overy Amsterdam. Grapperhaus gaat als partner weer volledig de praktijk in. Van der Velden is voorzitter van de Law Firm School – het gezamenlijke opleidingsinstituut van een groot aantal commerciële kantoren.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven