CBS: Notarissen goedkoper

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In het vierde kwartaal van 2007 waren notarissen 1,8 procent goedkoper dan een kwartaal eerder. De prijzen voor notarisdiensten lagen op het laagste niveau sinds het vierde kwartaal van 2003. Dat is volledig toe te schrijven aan de prijsdaling van de onroerendgoedpraktijk. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Sinds het invoeren van de marktwerking in 1999 dalen de prijzen van de onroerendgoedpraktijk bijna onafgebroken. Om meer openheid in de tarieven te geven, publiceren steeds meer notarissen hun tarieven op internet. Vooral huishoudens profiteren hiervan. Zij zijn beter in staat prijzen van notarissen te vergelijken. De onroerendgoedpraktijk is de belangrijkste inkomstenbron voor notarissen.

De prijzen voor de ondernemingspraktijk en de familiepraktijk stegen in 2007 wel, maar minder sterk dan in het jaar ervoor.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top