Cherique Hilgers (Aantjes Advocaten) vlogt er flink op los

Delen:

Overstap van de week is Cherique Hilgers. Hilgers is op 1 mei 2018 als advocaat overgestapt van De Bok Roijers Gasseling Advocaten naar Aantjes Advocaten. Ze is gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht.

Van harte gefeliciteerd met uw overstap. U gaat van een middelgroot kantoor naar een niche kantoor. Waarom?
In 2017 ben ik op wereldreis gegaan en in die maanden realiseerde ik me dat de afgelopen zeven jaar in de advocatuur voorbij zijn gevlogen. Dat is een goed teken natuurlijk, maar ik besefte ook dat ik het roer om wilde gooien. Ik was net 22 jaar geworden toen ik bij mijn vorige kantoor aan de slag ging. Piepjong noemde de rechter mij toen ik beëdigd werd. Dat maakte mij niet uit, ik wist destijds heel goed wat ik wilde en nu een aantal jaar later weet ik dat nog steeds. Een puur arbeidsrechtelijk nichekantoor spreekt mij aan omdat ik geloof dat een bepaalde focus op een rechtsgebied ervoor zorgt dat je in je kracht staat. Mijn nieuwe kantoor past goed bij mij. Aantjes Advocaten staat zowel werkgevers als werknemers bij. Vaak zijn dat professionals met hoge functies. Regelmatig kiezen cliënten voor Aantjes Advocaten omdat zij ons kantoor kennen uit de media. Met Mariska Aantjes behandel ik arbeidsrechtzaken op hoog niveau. Daarnaast zijn we zelf ook heel actief op social media en bewust bezig met online zichtbaarheid en branding. Door die combinatie ga ik elke dag met plezier naar kantoor en kan ik echt iets van mijzelf toevoegen aan de advocatuur.

U heeft iets met social media, is het niet?
Ha, dat lijkt er wel op hè? Tegenwoordig vlogt iedereen er flink op los en ik dacht, dat ga ik ook doen. Ik heb het natuurlijk niet over van die veel te langdradige vlogs over oninteressante onderwerpen, maar over vlogs waarin een kijkje wordt gegeven in het leven van een advocaat en waarin ik ook nog over een juridisch onderwerp vertel. Mijn nieuwe kantoor juicht dat toe want het vloggen past goed bij onze andere social-media-activiteiten. Het vloggen is bovendien een leuke aanvulling op de blogs die wij op onze website plaatsen en nog niet veel advocaten doen het. De vlogs worden gepost op LinkedIn en het Youtube kanaal van Aantjes Advocaten en tot nu toe ontving ik veel positieve reacties. Ik geef meteen toe dat het best spannend is om te doen. Je laat toch wat meer van jezelf zien en daar hebben mensen uiteraard een mening over, maar ach, ik ben altijd een tikkeltje eigenwijs geweest. Soms moet je denk ik ook gewoon iets nieuws durven te proberen.

Over welk onderwerp gaat uw volgende vlog?
Tot nu toe heb ik in mijn vlogs met name juridische onderwerpen behandeld. Dat probeer ik op een luchtige manier te doen die ook (en met name) voor niet-juristen begrijpelijk is. Ik probeer vaak te vloggen aan de hand van een recente uitspraak of actualiteit. Dat spreekt tot de verbeelding. Op die manier stimuleert mij dat ook meteen om jurisprudentie bij te houden. De komende periode staan de bekende haringparty’s op de agenda. Misschien moet ik daar ook eens een poging tot vloggen wagen.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
Ik zie het als een uitdaging om de advocatuur op een andere manier te benaderen, iets losser wellicht. Ik merk dat cliënten het waarderen als je niet al te wollig over een juridisch onderwerp praat en vooral ook als je niet al te belangrijk probeert te doen, maar daadwerkelijk van belang bent. Ik geloof dat door toegankelijk en betrokken te zijn, je mensen aan je bindt en cliënten specifiek voor jou kiezen. Ik doe dat onder andere door iets van mijzelf te laten zien in mijn blogs en vlogs. De advocaat van nu vervult denk ik ook meerdere rollen, waarin naast het inzetten van juridische kennis vooral ook coaching en strategiebepaling erg belangrijk is. Daar ligt voor de advocaat een toegevoegde en onmisbare rol.

Wat is uw levensmotto?
Let life surprise you. Als advocaat ben ik altijd bezig met vooruitdenken en afwegingen maken om een zaak op een bepaalde manier aan te pakken. Dat is onderdeel van ons vak, want ik wil natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen dat mijn cliënten voor verrassingen komen te staan. Voor spontaniteit is dus niet altijd ruimte, maar in mijn vrije tijd vind ik dat heerlijk. Ik geniet dan juist van spontane acties en (leuke) verrassingen. Ik probeer in mijn vrije tijd niet constant bezig te zijn met de tijd maar juist van het moment te genieten. En voor je het weet is het dan zo weer maandag.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven