Overstap van de week

Christian Huiskes (Van Benthem & Keulen) over juridisch advies buiten de Randstad

Overstap van de week is Christian Huiskes. Hij stapte per 1 januari 2019 over als partner van KienhuisHoving naar Van Benthem & Keulen. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

Meneer Huiskes, gefeliciteerd met uw nieuwe kantoor en wat leuk dat wij u wederom in deze rubriek mogen begroeten! De vorige keer dat u onze overstapper van de week was, in 2011, ging u ervan uit dat een volgende overstap pas aan de orde zou zijn op het moment dat u met pensioen zou gaan. Wat is er gebeurd?
Dank u wel. Mijn pensioen bleek bij nader inzien toch nog wel erg ver weg. Bovendien is er na 2011 veel gebeurd. Ook in mijn privéleven. Mijn kinderen zijn inmiddels ‘uitgevlogen’ en ik heb enkele jaren geleden een nieuwe liefde gevonden met wie ik meer in het midden van het land wil gaan samenwonen. Een en ander verklaart mede mijn overstap naar Van Benthem & Keulen.

Heeft u nog harde voorwaarden gesteld aan Van Benthem & Keulen voor uw overstap?
Nee hoor. Van Benthem & Keulen was voor mij een logische stap. VBK is een toegankelijk topkantoor en dat past bij mij. Het combineert voor mij de elementen die belangrijk zijn; ik wil graag op topniveau werken en ik hecht waarde aan goede persoonlijke verhoudingen en samenwerking. Ook was er vanaf het begin een goede ‘klik’ met de mensen met wie ik zou gaan samenwerken.

Uw ‘missie’ in 2011 was ondernemers te (blijven) overtuigen dat zij voor hoogwaardig juridisch advies niet naar de ‘Randstad’ hoeven, maar ‘om de hoek terecht kunnen’ voor een aanzienlijk lager tarief. Uw kantoor zit in Utrecht, de ‘Randstad’. Heeft u uw missie opgegeven?
Zeker niet! Mijn overstap naar een kantoor in het midden van het land betekent niet dat hoogwaardig juridisch advies buiten de Randstad niet bereikbaar is. Van Benthem & Keulen is een kantoor dat al jaren cliënten bedient uit heel Nederland en met succes. Hoogwaardig juridisch advies gecombineerd met transparantie in dienstverlening, toegankelijkheid en innovatie wordt door cliënten binnen en buiten de Randstad gewaardeerd. Mede daardoor groeit VBK al jaren.

Hoe ziet de toekomst van de advocatuur er volgens u uit?
De advocatuur is al jaren volop in beweging. Verdere globalisering, voortschrijdende technologische ontwikkelingen en toenemende concurrentie (ook vanuit andere sectoren dan de advocatuur zelf) zullen de rol van de advocaat en de bedrijfsvoering van het advocatenkantoor in de komende jaren aanzienlijk veranderen. Waar veel werk steeds meer wordt gestandaardiseerd, cliënten zich ook steeds meer op andere wijze laten voorlichten (‘self-lawyering’), zal de toegevoegde waarde van de advocaat in de toekomst steeds meer liggen in een combinatie van specialistische juridische kennis en meer ‘softe skills’, zoals ondernemerschap en oplossingsgericht denken.

Wanneer kunnen we u weer overstapper van de week maken?
De confrontatie met het antwoord dat ik in 2011 op deze vraag gaf, maakt mij dit keer voorzichtiger. Ook nu ga ik ervan uit dat ik pas ‘overstapper’ of ‘opstapper’ zal zijn tegen de tijd dat ik met pensioen ga, maar dit keer onder voorbehoud van alle rechten en weren.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures